Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Ποιος αποκτά τα 16 ακίνητα της Μαρινόπουλος

Η αποσφράγιση των προσφορών για τα 16 ακίνητα και αποθήκες της Ζήνων Ακίνητα, που μίσθωνε η Μαρινόπουλος, από τους
ειδικούς διαχειριστές έγινε στις 4 σήμερα το απόγευμα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Capital.gr, τα 16 ακίνητα και αποθήκες της Ζήνων Ακίνητα, περνάνε στην Grivalia έναντι 16 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, η συνέλευση των πιστωτών της Ζήνων Ακίνητα, η οποία είναι σε ειδική εκκαθάριση, θα πρέπει να επικυρώσει τον πλειστηριασμό, να υπάρξει επικύρωση από το δικαστήριο, να υπογραφεί από τον συμβολαιογράφο και το αργότερο σε ένα τρίμηνο από σήμερα να περάσουν στον έλεγχο της Grivalia

Σύμφωνα με την έκθεση αποτίμησης των ακινήτων που έγινε την 1η Δεκεμβρίου 2016 από την Proprius, η εμπορική αξία του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της Ζήνων Ακίνητα, ανέρχεται σε 16,008 εκατ. ευρώ.



Σημειώνεται πως, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, μεταξύ αυτών που έλαβαν το ενημερωτικό υπόμνημα ήταν ΑΕΕΑΠ, λιανέμποροι αλλά και ξένα επενδυτικά κεφάλαια, κάποιοι εκ των οποίων παρ’ ότι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον δεν κατέθεσαν εν τέλει προσφορά, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει πόσοι και ποιοι τελικά "κατέβηκαν" στον διαγωνισμό.

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων, το οποίο η Ζήνων Ακίνητα είχε επιχειρήσει να το πουλήσει και το 2013, αποτελείται από 15 σουπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα τα οποία βρίσκονται σε Θεσσαλονίκη (Πυλαία και Φάληρο), Βέροια, Τρίκαλα, Αγρίνιο, Αιγάλεω, Περιστέρι, Λένορμαν, Κολωνάκι, Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Βούλα, Ρόδο και Ρέθυμνο, και ένα οικόπεδο στο Αγρίνιο. Τα 13 σουπερ μάρκετ είναι 100% ελεγχόμενα από την Ζήνων, ενώ τα δύο (σε Αιγάλεω και Κολωνάκι), ανήκουν στην εταιρεία και σε τρίτα μέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις