Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Παραλήρημα Μπαχτσελί: Μπορούμε να έρθουμε σαν σφαίρα να εξηγήσουμε στους Έλληνες τι έγινε το 1922

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΚΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΗΓΕΤΗ – Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ

Τέλος δεν έχουν οι προκλήσεις Τούρκων αξιωματούχων που ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» της ήδη τεταμένης κατάστασης στα ελληνοτουρκικά.
Αυτή τη φορά, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αρχηγός του κόμματων των «Γκρίζων Λύκων», δήλωσε αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις: «Αν οι Έλληνες θέλουν να ξαναπέσουν στην θάλασσα, ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος»!
Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο κ. Μπαχτσελί, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του και σχολιάζοντας την ένταση στο Αιγαίο είπε: «Αν θέλουν να ξαναπέσουν στη θάλασσα, εάν τραβάει η ψυχή τους να κυνηγηθούν, καλώς να ορίσουν, ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος. Κάποιοι να εξηγήσουν στην ελληνική κυβέρνηση τι έγινε το 1921 και 1922. Αν δεν υπάρχει κανείς να τους εξηγήσει, εμείς μπορούμε να έρθουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο και να τους διδάξουμε πάλι την ιστορία. Μην ζορίζεστε και μην ενθουσιάζεστε χωρίς λόγο».
Μάλιστα, κλιμακώνοντας την προκλητική συμπεριφορά «σύστησε» στους Έλληνες να σταματήσουν να … αποθρασύνονται!
Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί αναφέρθηκε και στην Κύπρο λέγοντας: «Οι Ελληνοκύπριοι να το καταλάβουν καλά αυτό, η Κύπρος είναι Τουρκική, πατρίδα των Τούρκων»!
Είπε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο: «Ο Ελληνοκύπριος ηγέτης σηκώθηκε από το τραπέζι, χτύπησε δυνατά την πόρτα και βγήκε», ισχυρίστηκε!
Σε άλλο σημείο της προβοκατόρικης ομιλίας του ανέβασε ακόμαπερισσότερο την εθνικιστική ρητορική λέγοντας: «Αν η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση θέλει σώνει και καλά να ενωθεί με την Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το νησί και να μεταναστεύσει στην Αθήνα και να μην ξαναεπιστρέψει ποτέ πίσω»
«Ποιον πετάνε έξω από ποια πατρίδα; Αυτή τη γελοιότητα τη δέχεται ένας Τούρκος; Είναι παραμύθι το να είσαι ένα βήμα μπροστά στο Κυπριακό. Η Κύπρος είναι παρακαταθήκη στους ήρωες, δεν εγκαταλείπεται» είπε.

Αναφέρθηκε επίσης και στις δηλώσεις Τσαβούσογλου κατά του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας λέγοντας: «ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών στις 26 Φεβρουαρίου εύστοχα ανακοίνωσε τα όρια του Έλληνα ομολόγου του και είπε να εξηγήσουν καλά σε αυτό το κακομαθημενο παιδί και να μην δοκιμάζουν την υπομονή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις