Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: «Νεκροί 650 ισλαμιστές της ISIS από τις αεροπορικές μας επιδρομές στην αλ-Μπαμπ» (Βίντεο)

ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ
Ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν  σήμερα στόχους της ISISυποστηρίζοντας  αυτή τη φορά όχι τουρκικές δυνάμεις αλλά δυνάμεις του συριακού Στρατού που
προσπαθούν να ανακαταλάβουν την πόλη προσεγγίζοντας από τα νότια.
Την ίδια ώρα ο τουρκικός Στρατός και οι περί αυτόν δυνάμεις αναφέρουν πως κατάφεραν να μπουν στην αλ-Μπαμπ.
Πιο συγκεκριμένα όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας: «Στις 11 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια επιθετικής επιχείρησης βορειοδυτικά στην επαρχία του Χαλεπίου οι συριακές ένοπλες δυνάμεις υποστηριζόμενες από αεροπορικές δυνάμεις απελευθέρωσαν από την ISIS το χωριό Tadef, την πιο ισχυρά οχυρωμένη θέση της οργάνωσης κοντά στην αλ-Μπαμπ», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.
«Η επιθετική επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα την προσέγγιση των συριακών δυνάμεων έως  την προκαθορισμένη γραμμή που έχει συμφωνηθεί με τις τουρκικές δυνάμεις», αναφέρθηκε ακόμη στην ίδια ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ οι κυβερνητικές δυνάμεις σκότωσαν 650 ενόπλους της ISIS δύο άρματα μάχης και τέσσερα ΤΟΜΑ και 18 οχήματα της οργάνωσης παντοδαπούς εδάφους όπως και άλλο εξοπλισμό.
«Κυριότερα έχει αποκατασταθεί ο έλεγχος της οδικής αρτηρίας προς την Ράκκα μέσω της οποίας εφοδιάζονταν οι ισλαμιστές στην αλ-Μπαμπ»
Νωρίτερα σήμερα όως ανέφερε ο λιβανικός τηλεοπτικός σταθμος Al-Manar οι συριακές δυνάμεις βρίσκονται 1,5 χλμ. από την αλ-Μπαμπ η οποία από βορά βρίσκεται υπό πολιορκία από τις τουρκικές δυνάμεις και τον FSA.
Αλ-Μπαμπ: MiG-23 της συριακής Αεροπορίας ενώ πετά κοντά σε αντάρτες του FSA που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα

Νεκροί ένοπλοι της ISIS
Η «ταξιαρχία» Fatih Sultan Mehmet των τουρκμένων  ισχυρίζεται ότι μπήκε στην αλ-Μπαμπ
Δυναμεις των «Τίγρεων» καίνε ενόπλους της  ISIS στην Tadef
Η ISIS απαντά με νέες προσβολές τουρκικών αρμάτων M-60T Sabra
Βίτντεο απο τα περίχωρα της ISIS που έχει τραβηχτεί από αντάρτες του FSA
Στο μεταξύ δυνάμεις των «Τίγρεων» επιτέθηκαν σε δυνάμεις της ISIS στα περίχωρα ανατολικά από το Χαλέπι με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν σφοδρές μάχες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις