Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Σχεδόν το 70% των Ρώσων βλέπει το ΝΑΤΟ ως απειλή

Σύμφωνα με έρευνα, το 67% των Ρώσων πολιτών θεωρεί ότι το ΝΑΤΟ είναι απειλή για τη Ρωσία,  20%  το βλέπει ως ουδέτερη οργάνωση και υπάρχει  ένα 3% που πιστεύει ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία, λειτουργεί προστατευτικά.


Σε σύγκριση με έρευνα του 2012, σε παρόμοια έρευνα, ο αριθμός των Ρώσων πολιτών, που βλέπουν τη Συμμαχία ως απειλή, αυξήθηκε κατά 29%.
Η έρευνα έγινε από την  εταιρεία ερευνών ‘Gallup’ και διεξήχθη σε πολλές χώρες. Για παράδειγμα στη Σερβία το 64% των ερωτηθέντων θεωρεί το ΝΑΤΟ ως απειλή και μόνο το 6% ως μέσο άμυνας.
Στην Ουκρανία το 35% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι φοβάται το ΝΑΤΟ, ενώ 29% υποστηρίζει την άποψη ότι λειτουργεί προστατευτικά.
Ως προστασία, επίσης, βλέπει το ΝΑΤΟ, η Γεωργία με ποσοστό 37%, το Αζερμπαϊτζάν 21% και η Αρμενία 8%.
Τη μεγαλύτερη υποστήριξη του το ΝΑΤΟ,  έχει από τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου,  σε ποσοστό 90%, στην Αλβανία 70%, στην Εσθονία 52%, την Πολωνία 62%, στη Λιθουανία 57% και τη Λετονία 49%. Ουδέτερη στάση για τη  Συμμαχία έχουν οι κάτοικοι του Μαυροβουνίου (21%) και οι Έλληνες με ποσοστό 23%.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό οργανισμό σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης ‘ Gallup η έρευνα έγινε τηλεφωνικά από κοινωνιολόγους το 2016. Στη Ρωσία συμμετείχαν δύο χιλιάδες άτομα ενήλικες, σημειώνει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις