Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Τα «θηρία» αντιτορπιλικά Arleigh Burke ένα βήμα πριν την ένταξή τους στο ελληνικό οπλοστάσιο!

ΚΑΘΕΤΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

του Γιάννη Πετρίδη
Μετά την Πολεμική Αεροπορία και τον Στρατό Ξηράς, σειρά
παίρνει το Πολεμικό Ναυτικό σε ότι αφορά την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του, απέναντι στην τουρκική εξοπλιστική φρενίτιδα.
Ετσι λοιπόν, φαίνεται ότι οι ΗΠΑ αποδέχονται, κατ’αρχήν, την μεταβίβαση στην Ελλάδα δύο μεταχειρισμένων αντιτορπιλικών κατευθυνομένων βλημάτων κλάσης Arleigh Burke από αυτά που απελευθερώνονται μετά το 2020.
Τα 21 (από τα 28) παλαιότερα Flight I/II Arleigh Burke τα οποία, λόγω περικοπών, δεν πρόκειται να υποβληθούν τελικά στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού στα πρότυπα AEGIS Baseline 9 (σε αυτό θα ενταχθούν όλα τα υπόλοιπα πλοία της κλάσης), παρά μόνο σε εργασίες Γενικής Επιθεώρησης, επισκευής και συντήρησης των προωστηρίων σκευών και βοηθητικών μηχανημάτων, ενώ σε κάποια εξ αυτών θα γίνει αναβάθμιση του ανθυποβρυχιακού τους εξοπλισμού.

Στα πρώτα 28 δεν υπάρχει υπόστεγο ελικοπτέρου.
Τα αντιτορπιλικά κλάσης “Arleigh Burke”αριθμούν ήδη 64 σκάφη (21 Flight I, 7 Flight II και 34 Flight IIA) σε υπηρεσία, ενώ προβλέπεται η ναυπήγηση άλλων 42 (Flight IIΙ). Έχουν μήκος 155 μέτρα, πλάτος 20 μέτρα, βύθισμα 9,3 μέτρα και εκτόπισμα από 8.300 ως 9.200 τόνους.
Όλα τα πλοία της κλάσης φέρουν το σύστημα αεράμυνας…

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις