Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Καυγάς Μαξίμου - Ντόρας για την “ποινικοποίηση” της διαπραγμάτευσης

Μία αναφορά της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε την δηκτική απάντηση των συνεργατών του Πρωθυπουργού.

«Εύχομαι και ελπίζω να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση παρά το ότι δεν βλέπω σταθερές κινήσεις προς αυτή την
κατεύθυνση» δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον “Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής” και συμπληρώνει ότι «απαιτείται σοβαρότητα, αξιοπιστία και αίσθημα ευθύνης και όχι καουμποϊλίκια και τσαρλατανισμοί, γιατί στο τέλος το “μάρμαρο” το πληρώνουν οι πολίτες».
Η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ τόνισε ότι θα έπρεπε να έχει ποινικοποιηθεί το χάσιμο χρόνου στο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης και υποστηρίζει ότι «η Κυβέρνηση με την πρακτική της ενθαρρύνει την άποψη ότι το ευρώ είναι βαρύ νόμισμα για την Ελλάδα». Αναφερόμενη στο σενάριο η Κυβέρνηση να περιμένει τις γερμανικές εκλογές, σημειώνει ότι «η σύνθεση του νέου κοινοβουλίου στη Γερμανία θα είναι πιο πιεστική για τη χώρα και τα συμφέροντά μας» και εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός έχει τρεις επιλογές: ψήφιση νέων μέτρων, εκλογές ή παράταση της διαπραγμάτευσης και επανάληψη του καλοκαιριού του 2015.
«Το πρόβλημα για τον κ. Τσίπρα είναι ότι όποιο μανδύα και να βάλει, ο βασιλιάς είναι γυμνός» προσθέτει. Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι «η συμμετοχή του ΔΝΤ δεν είναι à la carte», στέλνοντας το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι «το να ζωγραφίζει διαβόλους στο τοίχο δεν τη βοηθάει πια να καλύψει την ανικανότητά της». Η ίδια εκτιμά ότι η μεγάλη δυσαρμονία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την κοινωνία είναι αυτή που θα οδηγήσει σε εκλογές».
Τσίπρας - Μαξίμου - ΔΝΤ - Ευρώ - δανειστές - grexit
Τραγελαφικά χαρακτηρίζει τα περί “ποινικοποίησης” που είπε η κα Μπακογιάννη το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι το μόνο που ενδιαφέρει την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι να υποβάλλει διαρκώς τα διαπιστευτήριά της προς τους Θεσμούς, εν όψει και των συναντήσεων Μητσοτάκη με Μέρκελ και Σόιμπλε.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ηγετική ομάδα της ΝΔ - σήμερα τη σκυτάλη πήρε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη - κουραστικά επαναλαμβάνει το ίδιο τροπάριο, ζητώντας να υπογράψει η Κυβέρνηση ό,τι της ζητούν οι ακραίοι εκ των δανειστών, όσο εξωπραγματικά και αν είναι τα μέτρα, χωρίς κανέναν ενδοιασμό.
Σε μια απέλπιδα, μάλιστα, προσπάθειά της προτείνει το τραγελαφικό “να ποινικοποιηθεί το χάσιμο χρόνου της διαπραγμάτευσης”. Θα ήταν επικίνδυνο, αν δεν ήταν τόσο φαιδρό. Είναι φανερό ότι δεν την ενδιαφέρουν τα νέα μέτρα που θα υποστούν οι Έλληνες πολίτες - δεν αφορούν ούτε αυτήν, ούτε τους φίλους της. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να υποβάλλει διαρκώς τα διαπιστευτήρια της ΝΔ προς τους θεσμούς, λίγο προτού ο κ. Μητσοτάκης συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.
Η κ. Μπακογιάννη δικαιολογεί τον Σόιμπλε, στηρίζει το ΔΝΤ, βάλλει κατά των πολιτών, και ζητά εκλογές. Αγνοεί ό,τι δεν συμβαδίζει με το αφήγημά της, όπως οι δηλώσεις των Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Μάρτιν Σούλτς και άλλων, οι οποίοι μόνο στην ελληνική κυβέρνηση δεν επιρρίπτουν τις ευθύνες των καθυστερήσεων της διαπραγμάτευσης.

Η κ. Μπακογιάννη θα περιμένει για πολύ καιρό τις εκλογές. Ευτυχώς γι’ αυτήν, θα έχει παρέα: τον κ. Μητσοτάκη και όσους τους τυφλώνει το αντιπολιτευτικό μένος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις