Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Δύο 24ωρες απεργίες και κλειστός σταθμός του μετρό το επόμενο τριήμερο, θα ταλαιπωρήσουν το επιβατικό κοινό.


Κλιμακώνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις του οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, τραβώντας 24ωρο «χειρόφρενο»
αύριο Τετάρτη 1η Μαρτίου και την ερχόμενη Παρασκευή 3 Μαρτίου.

Έτσι, μετρό, ηλεκτρικός, σιδηρόδρομος και τραμ δεν θα λειτουργήσουν καθόλου την Τετάρτη και την Παρασκευή.

Παράλληλα, από αύριο Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή 3 Μαρτίου, ο σταθμός του μετρό «Περιστέρι» θα παραμείνει κλειστός, λόγω των εργασιών για την τοποθέτηση μηχανημάτων ακύρωσης.

Σύμφωνα με την απόφαση του Συντονιστικού των Σωματείων Εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ., που αντιδρούν στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία εκχωρείται στον ΟΑΣΑ η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑ.ΣΥ., «μοναδικό αίτημά μας είναι να μην προχωρήσει, εδώ και τώρα, η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, μειώνοντας τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες» υποστηρίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.


«Η ρύθμιση αποτελεί τον "δούρειο ίππο" για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ. Όμως, αυτά τα «κρυφά» σχέδια δε θα περάσουν! Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική!» καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις