Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Κατάντια :Μας έστειλαν πίσω «λαθρομετανάστες» ακόμη και οι …Σκοπιανοί

Συνολικά 49 άτομα, δήθεν πρόσφυγες  που είχαν μπλοκαριστεί επί έναν χρόνο σε στρατόπεδο στο Ταμπάνοφτσε, κοντά στα σύνορα των Σκοπίων  με τη Σερβία,
επιστράφηκαν χθες το πρωί στην Ελλάδα και παρελήφθησαν από τις  φιλόξενες Ελληνικές Αρχές στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων.
Είχε προηγηθεί επίσημο αίτημα μέσω του υπ. Εξωτερικών των Σκοπιανών πράγμα που  που έγινε  αμέσως δεκτό από την Ελληνική πλευρά.
Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, οι εναπομείναντες πρόσφυγες και μετανάστες του Ταμπάνοφτσε κλήθηκαν χωρίς προειδοποίηση να μαζέψουν τα λιγοστά τους υπάρχοντα και να επιβιβαστούν σε λεωφορείο με προορισμό την Ελλάδα.
Χθες το πρωί στους Ευζώνους έγινε η παραλαβή από την ΕΛ.ΑΣ. των 49 ατόμων -στην πλειονότητά τους Σύροι και κάποιοι Ιρακινοί, μεταξύ των οποίων και δύο βρέφη- οι οποίοι μεταφέρθηκαν με λεωφορείο σε κέντρα φιλοξενίας της Βόρειας Ελλάδας.
Οπως αναφέρεται στα Σκόπια υπάρχει πρόβλημα αναφορικά με τη σίτιση των προσφύγων, καθώς τα σχετικά κονδύλια έχουν στερέψει…Στην Ελλάδα έχει τρόφιμα ο Στρατός, για πόσο ακόμη δεν γνωρίζουμε !!!
Με τη χθεσινή επιστροφή των 49 έκλεισε το στρατόπεδο του Ταμπάνοφτσε, και απομένει αυτό του Βίνογιουγκ στη Γευγελή, απέναντι από την Ειδομένη, όπου παραμένουν εγκλωβισμένα 69 άτομα που σύμφωνα με πληροφορίες και αυτά ετοιμάζονται για την Ελλάδα !


Στην Ευρώπη υπάρχει μόνο ένα Hot -SPot που το λένε Ελλάδα ,μας λένε κοροϊδευτικά ακόμη και οι Σκοπιανοί …Βρε που καταντήσαμε !!
5cee4379-31d0-424e-91a1-a515a6c808a5
Η επιχείρηση επιστροφής των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα έγινε μετά και την ανάπτυξη  Συνοριοφυλάκων των Ευρωπαίων στα Σύνορα της Ευρώπης που απο ότι φαίνεται είναι πια στα Σκόπια !
Η επιχείρηση έγινε μία μέρα μετά τη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Αμυνας 16 χωρών των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης, με τη συμμετοχή και του Γιάννη Μουζάλα, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Αυστρίας για τη δημιουργία της «Πρωτοβουλίας για την Προστασία των Συνόρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις