Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Γερμανίας

Αrt2617 Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 
Το νόμισμα ομόκεντρων κύκλων με διαφορετικές ταχύτητες ,η ψηφιακή σύγκλυση ,ο Ευρωπαϊκός στρατός και η είσοδος της
Τουρκίας στην Ε.Ε. ήταν οι "προτάσεις" παροτρύνσεις της Γερμανικής ΕΚΤ προς την χώρα σε εσωτερικές διαβουλεύσεις.το καλοκαίρι του 2016. Από τότε έγιναν πολλά παρ όλα αυτά η στοχευμένη στρατηγική της Γερμανικής ΕΚΤ εξακολουθεί και είναι η ίδια.
Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Γερμανίας απέναντι των υπολοίπων χωρών είναι η σταθερότητα των΄εργασιακών της σχέσεων και οι εξαγωγικές δραστηριότητες της λόγω βαριάς βιομηχανίας σαν συνέχεια της ένωσης της Α.Γερμανίας με συναίνεση των τότε συνδικάτων.
Σημειωτέον ότι πέραν των οποιονδήποτε κατά κόρον και προπαγανδιστικά προβαλλομένων φωτογραφιών κατεστραμένων εργοστασίών πχ Δρέσδη.,ο παράπλευρος οικονομικός και βιομηχανικός ιστός της ήταν ανέπαφος και σε πολύ αξιόμαχη κατάσταση.
Σε συνδυασμό με το "χάρισμα" των χρεών της η οικονομική ανάκαμψη και τα πλεονασματικά ισοζύγια ήταν δεδομένα και εφικτά.
 Η είσοδος στην ΟΝΕ των χωρών της Ε.Ε.με σταθερές ισοτιμίες ,επέτρεψε στην Γερμανία να ελέγχει μέσω πλεονασμάτων την Ευρωπαϊκή οικονομία ,πολύ δε περισσότερο επικαλούμενη και την δημοσιονομική προσαρμογή για πλεονάσματα.
Για την χώρας μας με σταθερές ισοτιμίες ακόμα και με την πιθανή τεράστια μη επιτευξημη ρεαλιστικά ανάπτυξη ,η δύναμη ισχύος αναλογικά θα παραμένει στην Γερμανία πνίγοντας αργά και σταθερά τους Έλληνες πολίτες εξαγοράζοντας όπως πχ fraport ότι υπάρχει εν ζωή φτωχοποιώντας τους γηγενής.
Η ΗΠΑ σε καμία περίπτωση ανεξαρτήτως της "γκρίνιας" και ανεξάρτητα την όποια προοπτική συνεκτικότητας της Ε.Ε.δεν θα εγκαταλείψει το "θήραμα" Ελλάδα.Το ΔΝΤ σαν το πόδι των ΗΠΑ θα παραμείνει στην χώρα επιδιώκοντας την"βιωσιμότητα" στο γνωστό όριο του 15% του ΑΕΠ για να καλύπτονται τα τοκοχρεολύσια κ.α. 
Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι για...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις