Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Τα χρώματα του θανάτου

Γιατί τα ωραία δειλινά, τα γεμάτα χρωματισμούς δεν είναι για θαυμασμό;

Το έχουμε ξαναγράψει, ότι αυτό που συνήθως ο κόσμος θαυμάζει ως ωραίο και
δημιούργημα της φύσης, ένα χρωματιστό δειλινό, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ατμόσφαιρα γεμάτη από αιωρούμενα σωματίδια. Οτιδήποτε αιωρούμενα σωματίδια – από σκόνη, νέφος, μέχρι και αυτά που ρίχνουν οι φίλοι μας με τα αεροπλάνα, νανοσωματίδια
Κι αυτό συμβαίνει όταν το φως του ήλιου ή ακόμα και της σελήνης πέφτει πλάγια, δηλαδή στη δύση ή ακόμα και την ανατολή αυτών των πλανητών. Όταν ο ήλιος ή η σελήνη βρίσκονται στον ορίζοντα, το φως του διαπερνά περισσότερα στρώματα της ατμόσφαιρας και το αποτέλεσμα είναι αυτός ο ορίζοντας να χρωματίζεται ή τα όποια σύννεφα αντανακλούν το φωτισμό του. Στο ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τη δύση της σελήνης, με αποτέλεσμα να έχουμε πορτοκαλιά, κόκκινα ή χάλκινα φεγγάρια. Δείτε το παρακάτω βίντεο που το εξηγεί:
Τώρα πως εξηγείται Κυριακή απόγευμα στο Βόλο, που είχε αρκετούς ανέμους σήμερα, που τα ελάχιστα εργοστάσια που έχουν απομείνει είναι κλειστά, που ακόμα δεν έχει έρθει η σκόνη από την Αφρική -γιατί… προσέξτε κι από Δευτέρα έρχεται- το δειλινό παρ’ όλα αυτά να είναι ματωμένο, ένας Θεός ξέρει. Ή μάλλον ο διάολος ξέρει ακόμα καλύτερα!
Βέβαια η μόνη πηγή μόλυνσης της ατμόσφαιρας είναι η τελευταία πασαλέρα των αεροπλάνων που ανελέητα ρίχνουν τα δηλητήρια τους. Δεν έχουν σταματήσει ούτε μια μέρα (όχι πως δεν έριχναν πριν απλώς δεν ήταν ορατά από κάτω) από τότε που υποτίθεται άνοιξε ο καιρός. Περνούν και κλέβουν τον ήλιο, κλέβουν τον καθαρό αέρα και ρίχνουν ποιος ξέρει τι; Ο Θεός; Μάλλον και πάλι ο διάολος και τα όργανά του.
Σήμερα και χτες και προχτές και μέχρι την προηγούμενη φορά που ξαναγράψαμε:
Να μας πει άλλος κάποια άλλη εξήγηση; Να μας πει κάποιος γιατί πάλι θα έρθει η σκόνη από την Αφρική χειμωνιάτικα, ένα “ανοιξιάτικο και σπάνιο” φαινόμενο; Και περιμένουμε να δούμε αν οι φήμες περί νέας επίσκεψης ψύχους από τη Σιβηρία ισχύουν ή είναι ράδιο αρβύλα.


Ρωσία – Αφρική, Αφρική – Ρωσία σημειώσατε Χ και όλα τα γκολ τα τρώει η Ελλάδα που δεν ανήκει πλέον στους Έλληνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις