Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Πακιστάν: Τέλος ο Αγιος Βαλεντίνος -Το ανώτατο δικαστήριο απαγόρευσε τη γιορτή των ερωτευμένων

Ενας δικαστής στο Πακιστάν αποφάσισε να δώσει μία λύση στο ερώτημα που βασανίζει κάποιους αν το έτερον ήμισυ τους θέλει να γιορτάσουν τον Αγιο Βαλεντίνο. Απαγόρευσε τη γιορτή των ερωτευμένων!


Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ εξέδωσε διαταγή με την οποία απαγορεύεται ο εορτασμός της ημέρας του Αγ. Βαλεντίνου σε όλη τη χώρα, με άμεση ισχύ. Η απόφαση απαγορεύει τις διαφημίσεις σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ, με αναφορά στη γιορτή των ερωτευμένων, την πώληση σχετικών εμπορευμάτων και δηλώνει ότι η ημέρα δεν μπορεί να εορταστεί σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο ή κυβερνητικό κτίριο.

Η διαταγή αυτή ήρθε μετά από αίτηση του Αμπντούλ Γουαχίντ, ενός πολίτη που ισχυρίστηκε ότι η προώθηση της γιορτής του Αγ. Βαλεντίνου είναι ενάντια στις διδαχές του Ισλάμ και πρέπει να απαγορευθεί άμεσα.


Στο Πακιστάν, αναφέρει το CNN, η συγκεκριμένη ημέρα θεωρείται ανήθικη και οικειοποίηση της δυτικής κουλτούρας. Θρησκευτικές οργανώσεις έχουν διαμαρτυρηθεί εναντίον του Αγίου Βαλεντίνου αρκετές φορές, με διαδηλώσεις ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων.

Πέρυσι ο πρόεδρος της χώρας, Μαμνούν Χουσαΐν είχε καλέσει τους Πακιστανούς να μην γιορτάσουν την ημέρα, καθώς «δεν είναι κομμάτι της μουσουλμανικής παράδοσης, αλλά της δυτικής».Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις