Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

κ. Ξανθέ και κ. Πολάκη η Διεύθυνση Φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας μαζί με το Σ.Ε.Υ.Υ.Π. δεν εποπτεύουν τον Ε.Ο.Φ. ; Είναι μόνο για μόστρα ;

Σε δημόσια αναφορά μου με τίτλο «δημόσια αναφορά-ανακοίνωση του Κρίτωνος Ιακώβου για αξιόποινες πράξεις από υπαλλήλους του Υπουργείου Υγείας, που
διώκονται αυτεπαγγέλτως. Ενημέρωση Εισαγγελέως», που είχε αναρτηθεί σε διάφορα μπλογκς στο Διαδίκτυο είχα εκθέσει μεταξύ άλλων, τμήματα κάποιων πορισμάτων που είχα συντάξει στη Διεύθυνση Φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας πριν από τη θέση μου σε αργία.
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Φαρμάκων κ. Αναστάσιος Παππάς και η τότε Τμηματάρχης κ. Καλλιόπη Φράγκου αρνιόντουσαν να υπογράψουν τα πορίσματά μου και να τα προωθήσουν. Σας αναφέρω ενδεικτικά μερικά από τα πορίσματά μου αναφορικά με τιμολόγηση φαρμάκων :
«Ερώτηση βουλευτών προς τον πρώην Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και καταγγελίες της ΠΕΦ στο διαδίκτυο σχετικά με την ακύρωση διαγωνισμών της ΕΠΥ.
Στο πόρισμα το οποίο είχα συντάξει είχα επισημάνει μεταξύ άλλων τα εξής :
H διοίκηση της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) με την από 24.7.2015 ανάρτησή της στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, ανακοίνωσε την ματαίωση τεσσάρων ηλεκτρονικών ανοιχτών διεθνών διαγωνισμών, χωρίς να αναφέρει τον λόγο της ματαίωσης και χωρίς η απόφαση της ΕΠΥ να φέρει την υπογραφή της προέδρου της. Την τελευταία 3ετία οι διαγωνισμοί που διενεργήθηκαν από την Ε.Π.Υ., όπως δημοσιοποίησαν οι εκπρόσωποι της ΠΕΦ, είχαν ως μόνο κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή και η προμήθεια του φαρμάκου γινόταν από έναν προμηθευτή. Αυτό οδηγούσε σε μονοπωλιακή ομηρία ανά δραστική ουσία τα νοσοκομεία μας καθώς μόνο ένας επιτρεπόταν να προμηθεύσει την εκάστοτε δραστική ουσία.
Με την παρούσα Κυβέρνηση, οι προμήθειες φαρμάκων στα Δημόσια νοσοκομεία πραγματοποιούνται με απευθείας αναθέσεις, καθώς δεν έχουν προβλεφθεί σχετικοί διαγωνισμοί. Σήμερα το μοντέλο του ενός μειοδότη και της μη παρακολούθησης με θεραπευτικά πρωτόκολλα στα νοσοκομεία αύξησε τη συνολική δαπάνη, αφού δε γίνεται έλεγχος της επάρκειας από την ΕΠΥ, ούτε παρακολούθηση συνολική της εκτέλεσης των διαγωνισμών, με αποτέλεσμα οι ελλείψεις στα νοσοκομεία να οδηγούν σε χρήση άλλων σκευασμάτων (προϊόντων υπό καθεστώς προστασίας/πατέντα) με κόστος 40-50 φορές μεγαλύτερο από την τιμή του μειοδότη και χωρίς ο μειοδότης να έχει καμία κύρωση! Δυστυχώς, το σύστημα μειώσεων τιμών δεν είναι ορθολογικό, με αποτέλεσμα να εκτοπίζονται τα φτηνά φάρμακα από την αγορά και να αυξάνονται οι πωλήσεις των ακριβότερων. Η απουσία οικονομικών και ποιοτικών φαρμάκων από την αγορά απειλεί την πρόσβαση των ασθενών στις αναγκαίες θεραπείες, εγείροντας φυσικά σοβαρά ηθικά ζητήματα. Στην Ελλάδα απαξιώνεται η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία και πριμοδοτούνται οι Πολυεθνικές.
Παράλληλα είχα προτείνει το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Προνοίας (ΣΕΥΥΠ) να διενεργήσει έλεγχο σχετικά με την τροφοδοσία με φάρμακα των Δημόσιων νοσοκομείων, με τις απευθείας αναθέσεις (πράξεις που επιφέρουν μεγάλη και αδικαιολόγητη οικονομική ζημία στο Δημόσιο) και με τις ακυρώσεις των διαγωνισμών της ΕΠΥ.
Αυτό το πόρισμα εστάλη αρχικά στον τότε Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, μου επεστράφη όμως ανυπόγραφο. Στη συνέχεια ζήτησα από τον κ. Αναστάσιο Παππά (Α.Π.), τον Διευθυντή της ΔΦ του ΥΥ να υπογράψει το εν λόγω έγγραφο και έμεινα με τη διαβεβαίωση πως θα το «κοιτούσε». Πέρασαν αρκετές εβδομάδες, χωρίς ο κ. Α.Π. να προβεί σε καμία ενέργεια. Οι δικαιολογίες του ήταν : «γράφεις πολλά», «δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, αλλά της ΕΠΥ και του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ)». Του εξηγούσα ότι η ΔΦ ως επιτελική Υπηρεσία του ΥΥ -και βάσει της Φαρμακευτικής Νομοθεσίας- είναι η κατεξοχήν αρμόδια για τα θέματα των φαρμάκων και εποπτεύει από κοινού με το ΣΕΥΥΠ, τον ΕΟΦ, αλλά εκείνος επαναλάμβανε τις ίδιες φράσεις.
Επανειλημμένως, προσπάθησα να συνεννοηθώ μαζί του προκειμένου να «βρούμε» μια «μέση συμβιβαστική λύση», λέγοντάς του να μου αναφέρει τις τυχόν αντιρρήσεις του και να τεκμηριώσει τα επιχειρήματά του, αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Εφόσον απεδείχθη εκ των πραγμάτων, εμμέσως πλην σαφώς, ότι δεν ήθελε να υπογράψει και να προωθήσει το πόρισμά μου, του πρότεινα επίσης, να υπογράψει σε άλλη θέση, από την κανονική θέση υπογραφής, απλώς για να αποδεικνύεται ότι τουλάχιστον είχα εκπονήσει το εν λόγω πόρισμα. Ούτε και αυτή μου η ενέργεια είχε κανένα αντίκρισμα. Μετά από όλα αυτά, αναγκάστηκα λοιπόν, να στέλνω τα έγγραφά μου, είτε στη Δ.Φ. μέσω Γενικού Πρωτοκόλλου, είτε απευθείας στον Υπουργό ή τους Γενικούς Γραμματείς.
Απάντηση σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Υπουργό Υγείας, σχετικά με την άνιση μεταχείριση των εγχώριων υβριδικών φαρμάκων, έναντι των εισαγόμενων. (Ο ΣΥΡΙΖΑ, όντας τότε αντιπολίτευση, κατήγγειλε την τότε Κυβέρνηση και όταν ήλθε στην εξουσία δεν ενήργησε τα δέοντα, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των ελληνικών φαρμάκων).
Στο πόρισμά μου είχα αναφέρει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα : «Προκειμένου να μη στρεβλώνεται ο υγιής ανταγωνισμός, θεωρώ ότι όλα τα υβριδικά φάρμακα, εγχώρια και εισαγόμενα, πρέπει ή να τιμολογούνται βάσει του μέσου όρου των τριών χαμηλότερων τιμών της Ε.Ε., ή αμφότερα βάσει των διατάξεων περί εγχωρίως παραγομένων.
Για την άνιση αντιμετώπιση των εγχώριων υβριδικών φαρμάκων, έναντι των εισαγόμενων, είχα ενημερώσει την τότε Τμηματάρχη, κα Καλλιόπη Φράγκου (Κ.Φ.) και τον κ. Α.Π., αλλά και πάλι εφώναζα «εις ώτα μη ακουόντων». Σημειωτέον ότι, η κα Κ.Φ., την εποχή που ήταν τμηματάρχης, κατ’ εντολή του Διευθυντή, Α.Π. επρόκειτο να μελετήσει δυο πορίσματά μου σχετικά με τιμές φαρμάκων και εάν τα ενέκρινε θα υπέγραφε προκειμένου να προωθηθούν. Πέρασαν πολλές εβδομάδες αναμονής και η κα Κ.Φ. «αγρόν ηγόρασε». Μου έλεγε και εκείνη ότι θα κοίταζε τα δυο πορίσματά μου, αλλά εκτός του ότι δεν σχολίασε το παραμικρό, έφυγε απροειδοποίητα για θερινές διακοπές. Με άλλα λόγια, με αγνόησε κατάφωρα.
Ερώτηση του βουλευτή κ. Μάξιμου Σενετάκη προς τον Υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη, σχετικά με την οικονομική επιβάρυνση πασχόντων από σχιζοφρένεια ή διπολική διαταραχή, που λαμβάνουν φάρμακα που περιέχουν αμισουλπρίδη. (Η απάντησή μου στη παραπάνω ερώτηση που είχα στείλει στο γραφείο του τότε Υπουργού κ. Βορίδη, μου επεστράφη – Η τιμή του γενόσημου αντιψυχωσικού φαρμάκου Amisulpride/Generics 400 mg της φαρμακευτικής εταιρείας Generics Pharma Hellas Ε.Π.Ε. που περιέχει την δραστική ουσία αμισουλπρίδη, καταχωρήθηκε λανθασμένα, λόγω «τυπογραφικού λάθους», στο Δελτίο Τιμών της 30ης Ιουνίου 2011 και έκτοτε παραμένει αδιόρθωτη.
Η πολύ χαμηλή τιμή του εν λόγω φαρμάκου συμπαρέσυρε προς τα κάτω και την τιμή αποζημίωσης (ασφαλιστική τιμή ή τιμή αναφοράς) από τον ΕΟΠΥΥ προς τους ασφαλισμένους, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η διαφορά της λιανικής τιμής των φαρμάκων που περιέχουν αμισουλπρίδη και της αντίστοιχης τιμής αποζημίωσης. Με αυτή τη μεγαλύτερη διαφορά επιβαρύνονται οι ασθενείς που λαμβάνουν τα σκευάσματα με την εν λόγω δραστική ουσία, εξαιτίας ενός λάθους που δεν έχει διορθωθεί εδώ και τρία χρόνια.
Είχα προτείνει στο έγγραφό μου, που επέδωσα στην κα Κ.Φ. και στον κ. Α.Π. για να το υπογράψουν, να προταθεί στον Ε.Ο.Φ. να αποκαταστήσει άμεσα το λάθος στην τιμή του φαρμάκου amisulpride/generics 400 mg της φαρμακευτικής εταιρείας Generics Pharma Hellas Ε.Π.Ε., ώστε όλα τα γενόσημα που περιέχουν αμισουλπρίδη να είναι τιμολογημένα σε παραπλήσιες τιμές.)
Όπως και στις προαναφερόμενες περιπτώσεις, οι δυο προϊστάμενοί μου (Α.Π. και Κ.Φ.) με αγνόησαν και δεν υπέγραψαν. Eπιχείρησα κατόπιν να τη στείλω στο γραφείο του τότε νέου υπουργού, του κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, μέσω της Γενικής Διευθύντριας κας Αθηνάς Κύρλεση. Η κ. Γενική Διευθύντρια δεν ήθελε να υπογράψει το πόρισμά μου στην κανονική θέση υπογραφής και μετά από επανειλημμένες οχλήσεις μου, πείσθηκε να υπογράψει σε άλλη θέση, πράγμα το οποίο φυσικά σημαίνει ότι η διαδικασία αποστολής του εγγράφου μου σε άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες, θα τελείωνε εκεί.
Αναφορές ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για υψηλές συμμετοχές τους σε φάρμακα. Στην Υπηρεσία μου είχα προτείνει να ενταχθούν στη θετική λίστα φαρμάκων (λίστα φαρμάκων που αποζημιώνονται από τους Φ.Κ.Α.) και τα ελληνικά γενόσημα όλων των περιεκτικοτήτων του σκευάσματος με τις δραστικές ουσίες amoxicillin trihydrate και clavulanate potassium. Επίσης, στις περιπτώσεις που υπάρχουν γενόσημα σκευάσματα με δραστικές ουσίες που έχουν παρόμοιες φαρμακολογικές δράσεις με το πρωτότυπο που δεν έχει γενόσημα, θα ήταν προτιμότερο οι ιατροί να επιλέγουν τη συνταγογράφηση των γενοσήμων, ώστε να εξοικονομούνται χρήματα προς όφελος των ασφαλισμένων και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό θα ευνοηθεί η εγχώρια παραγωγή και διακίνηση φαρμάκων.)
Φυσικά για πολλοστή φορά «δεν ίδρωσαν καθόλου τα αυτιά» των αμέσως προϊσταμένων μου (Το φαιδρό ή καλύτερα κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι το πλήρες όνομα του τομέα στον οποίο ήταν τμηματάρχης η κα Κ.Φ. είναι : πολιτική και τιμές φαρμάκων και προϊόντων υγείας) και της πολιτικής Ηγεσίας του Υ.Υ. που διεκήρυττε ότι θα έκανε τις κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να ευνοηθούν οι Ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες»


Σε μια δημοσίευση στο μπλογκ Pronews με τίτλο «τεχνική βοήθεια από την αμερικανική Δικαιοσύνη και το FBI για το σκάνδαλο της Novartis» (http://www.pronews.gr/portal/20170206/economy/elliniki-oikonomia/3/tehniki-voitheia-apo-tin-amerikaniki-dikaiosyni-kai-fbi-gia) αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής:
«Στο «μικροσκόπιο» η τιμολόγηση των φαρμάκων.
Οι Αρχές έχουν ήδη αρχίσει να μελετούν όλες τις αποφάσεις για την τιμολόγηση των φαρμάκων, κυρίως των πρωτότυπων, μία αρμοδιότητα που ανήκε στο υπουργείο Υγείας αλλά στη συνέχεια μεταβιβάστηκε στον ΕΟΦ.
Αυτό που έχει ήδη μπει στο μικροσκόπιο είναι εάν ορθά κάποια φάρμακα χαρακτηρίζονταν πρωτότυπα, ή εάν στην πραγματικότητα ήταν φάρμακα off-patent, εκτός πατέντας δηλαδή, και συνέχιζαν για κάποιους λόγους να κυκλοφορούν ως πρωτότυπα.
Και αυτό γιατί όταν λήξει η πατέντα ενός φαρμάκου η τιμή του πέφτει, ενώ παράλληλα δίδεται το «πράσινο φως» για την κυκλοφορία γενόσημων φαρμάκων άλλων εταιρειών. Επιπλέον εξετάζεται εάν το θεσμικό πλαίσιο έδινε συγκεκριμένες «οδηγίες» έτσι ώστε να γίνεται υψηλή ή χαμηλή τιμολόγηση σε κάποια φάρμακα.
Στον χορό των ερευνών έχει μπει όμως και η επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, με τους ελεγκτές δημόσιας υγείας να μελετούν τις αποζημιωτικές τιμές των φαρμάκων και τη διαφορά τους με τις εμπορικές τιμές.
Και αυτό γιατί η αποζημιωτική τιμή ενός φαρμάκου ορίζεται ύστερα από συμφωνία του ασφαλιστικού φορέα και της εταιρείας που το προμηθεύει και είναι χαμηλότερη από την εμπορική, αφού ο φορέας εφοδιάζεται με μεγαλύτερες ποσότητες. Ακόμη το Σώμα των ελεγκτών θα κάνει έρευνα και στο χάος της συνταγογράφησης, επιχειρώντας να διαπιστώσει σε ποια φάρμακα υπήρχε υπερσυνταγογράφηση και εάν οι γιατροί που τα έγραφαν «αποζημιώνονταν» και με ποιους τρόπους».
Ερωτώ τους αξιότιμους κ.κ. Υπουργούς Υγείας, τι ρόλο παίζει σε όλα αυτά η Διεύθυνση Φαρμάκων ;
Είναι διακοσμητική, είναι παράρτημα του Ε.Ο.Φ., αντί να τον εποπτεύει ;
Τι λέει το άρθρο 21 του υπ’ αριθ. 106 Προεδρικού Διατάγματος (αριθ. φύλλου 173, 28-8-2014) για τις αρμοδιότητες της εν λόγω Διεύθυνσης ;
Δεν είναι αρμοδιότητα του Τμήματος Πολιτικής και Τιμών Φαρμάκων και προϊόντων Υγείας που υπάγεται στη Διεύθυνση Φαρμάκων, η εποπτεία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) και των θυγατρικών εταιρειών του, καθώς και η έγκριση των δαπανών του ;
Δεν είναι αρμοδιότητα του εν λόγω Τμήματος η κατάρτιση του καταλόγου φαρμακευτικών προϊόντων, που θα συνταγογραφούνται από το Δημόσιο και όλους τους ασφαλιστικούς φορείς ;
Δεν είναι αρμοδιότητά του ο καθορισμός των διαδικασιών και των προϋποθέσεων εισαγωγής, παραγωγής εξαγωγής και γενικά κυκλοφορίας, οι προδιαγραφές όλης της παραγωγικής διαδικασίας και γενικά κυκλοφορίας των φαρμακευτικών και των λοιπών ειδών καθώς επίσης η διαδικασία διενέργειας επιθεωρήσεων, δειγματοληψιών και ελέγχου ;
Δεν είναι αρμοδιότητά του η επιβολή των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων για παραβάσεις της φαρμακευτικής και της περί προϊόντων υγείας και καλλυντικών νομοθεσίας, καθώς και η υποστήριξη των αποφάσεων αυτών στα διοικητικά δικαστήρια;
Δεν είναι αρμοδιότητά του η συγκέντρωση στοιχείων για το κόστος, τις τιμές των φαρμάκων και των πρώτων υλών, καθώς και για την κοστολόγηση και τη διαμόρφωση των τιμών πώλησης των φαρμάκων στο εξωτερικό ;
Δεν είναι αρμοδιότητά του η παρακολούθηση της διαμόρφωσης και εξέλιξης των οικονομικών μεγεθών που αφορούν τα φάρμακα ;
Δεν είναι αρμοδιότητά του να παρακολουθεί τον ΕΟΦ ως εποπτεύουσα και επιτελική Υπηρεσία του Υπουργείου ;
Δεν είναι αρμοδιότητά του να εντοπιστούν μέσω του ΕΟΦ ποια φάρμακα εκτός πατέντας κυκλοφορούν ακόμη ως πρωτότυπα, προκειμένου κάποιοι επιτήδειοι να κερδοσκοπούν, επιβαρύνοντας οικονομικά τους ασθενείς ;
Δεν είναι αρμοδιότητά του η έκδοση Δελτίων Τιμών Φαρμάκων με τα οποία καθορίζονται οι τιμές φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης και η εξέταση σχετικών ενστάσεων ;
Αν λειτουργούσε αυτή η νευραλγική Υπηρεσία όπως επιτάσσει η νομοθεσία, θα προμηθεύονταν τα φάρμακα σε πολλαπλάσιες τιμές από τις κανονικές τα Δημόσια Νοσοκομεία, με απευθείας αναθέσεις, αντί κατόπιν διαγωνισμού ;
Πόσα εκατομμύρια ευρώ θα εξοικονομούσε το Δημόσιο προς όφελος της υγείας του Ελληνικού λαού, αν ασκούσε τις αρμοδιότητές της η εν λόγω Διεύθυνση ;
Αν ετύγχαναν ευνοϊκής μεταχείρισης τα εγχώρια υβριδικά φάρμακα έναντι των εισαγόμενων και όχι το αντίστροφο που συμβαίνει σήμερα, πόσο ανθηρότερες θα ήσαν οι Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες και πόσο ωφέλιμο θα ήταν αυτό για την Ελληνική οικονομία ;
Αν εντόπιζε και διόρθωνε τα «τυπογραφικά λάθη» στο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων η εν λόγω εποπτεύουσα Διεύθυνση, πόσο λιγότερη συμμετοχή στα φάρμακά τους θα πλήρωναν οι δυστυχείς Έλληνες ασφαλισμένοι, τους οποίους η ξενόδουλη και ανθελληνική Κυβέρνησή σας με τις ενέργειές της επιδιώκει με κάθε μέσο να εξοντώσει και να αντικαταστήσει με τους απανταχού της γης, Ισλαμολαθροαλλοεθνείς ;
Μα θα μου πείτε, τι μας ρωτάς όλα αυτά, αφού ξέρεις ότι εμείς δεν γίναμε υπουργοί για να υπουργήσουμε (υπηρετήσουμε) τον Ελληνικό λαό, αλλά για να του «αλλάξουμε τα φώτα» και να τον ανακατέψουμε και μπασταρδέψουμε με τα απανταχού της γης «φιλειρηνικά» τζιχαντόνια.
Γίναμε υπουργοί για να μαμήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να γεμίσουμε τα δημόσια νοσοκομεία με μουσουλμανικές μαντήλες, κατσαρίδες, ακαθαρσίες, ανθεκτικότερα και δυνατότερα μικρόβια, για να τα απογυμνώσουμε από φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό, ώστε οι μισητοί Ορθόδοξοι Έλληνες να μη τολμάνε να εισαχθούν σε αυτά, παρά μόνο για να αυτοκτονήσουν.
Γίναμε υπουργοί για υποκαταστήσουμε τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με τις
Μονάδες Ομαδικής Μικροβιακής Αυτοκτονίας Ελλήνων (ΜΟΜΑΕ), ώστε να απαλλάξουμε τους ταλαίπωρους Έλληνες ασθενείς μια ώρα αρχύτερα από όλα τα δεινά της ζωής τους.
Ερωτώ τους αξιότιμους Υπουργούς Υγείας γιατί τοποθέτησαν σε αυτά τα νευραλγικά πόστα, στη Διεύθυνση Φαρμάκων και στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών και Υποστήριξης, τα πασοκογενή μπουμπούκια, κ. Αναστάσιο Παππά (Παππατασούλη) και κα Καλλιόπη Φράγκου, αντιστοίχως [«Ο ρατσιστικός κατά των Ελλήνων «αντιρατσιστικός νόμος» των νεοφιλελεύθερων ΝουΔούλων και των αμερικανοκατσαπλιαδοσυριζονιών ως φονικό όπλο κατά των Ελλήνων ! » (http://www.ksipnistere.com/2016/11/blog-post_797.html)] ;
Γιατί διορίσατε με ανάθεση και όχι με αξιοκρατικές διαδικασίες, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Φαρμάκων, έναν άνθρωπο που είναι κοινό μυστικό ότι εδώ και πολλά χρόνια επιδίδεται στο να περνάει από «κομματικό κόσκινο» και να «θάβει» συστηματικά όλα τα δημόσια έγγραφα που «εκθέτουν» τις εκάστοτε Ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας ;
Γιατί διορίσατε κατ’ ανάθεση (χωρίς αξιοκρατικές διαδικασίες) σε Διευθυντική θέση, ένα πρόσωπο το οποίο δεν έχει τα απαιτούμενα προσόντα και το οποίο ορμώμενο από εμπάθεια και επιθυμία εκδίκησης έχει προκαλέσει την αναιτιολόγητη μετακίνηση μεγάλου μέρους των υπαλλήλων του Υπουργείου, πυροδοτώντας τη δυσαρέσκειά τους;
Το εν λόγω άτομο, η κα Καλλιόπη Φράγκου με δυσφήμισε και με συκοφάντησε, χαρακτηρίζοντάς με στην εις βάρος μου καταγγελία, ρατσιστή, σεξιστή και χυδαιολόγο !
Βέβαια αυτή η καταγγελία ήταν βούτυρο στο ψωμί σας, προκειμένου να κατασκευάσετε το εις βάρος μου κατηγορητήριο περί δήθεν ρατσιστικής, σεξιστικής, χυδαίας, απρεπούς και ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφοράς.
Αυτά τα μέσα διαπόμπευσης, κατασυκοφάντησης και εκφοβισμού μεταχειρίζεστε για να εξοντώσετε όσους ασκούν το νόμιμο δικαίωμά τους να εκφράζουν ελεύθερα τις πολιτικές, θρησκευτικές, φιλοσοφικές και επιστημονικές πεποιθήσεις τους, που είναι αντίθετες από τις δικές σας, τις αντιχριστιανικές, αντεθνικές και διεθνιστικές.
Ξέρετε εκλεκτοί Μπλογκοσφαιρίτες πως δικαιολόγησε ο κ. Πολάκης τη τραγική κατσαριδοεικόνα των Δημόσιων Νοσοκομείων που αποτύπωσαν οι τηλεοπτικοί φακοί ;
«Όσο το υπουργείο Υγείας θα συνεχίζει και θα εντείνει ακόμα περισσότερο την προσπάθειά του, ο κος Γιαννάκος (πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ) θα έχει το χρόνο να σκηνοθετεί κινηματογραφικές ταινίες με πρωταγωνιστές μια κατσαρίδα, μια απούσα μαξιλαροθήκη και ότι άλλο «γράφει» στην κάμερα της καθημερινής του προπαγάνδας».
Όχι κ. Πολάκη δεν έβαλε τις κατσαρίδες μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, άλλος είναι ο δράστης της κακόγουστης προβοκάτσιας.
Ομολογώ ότι είμαι εγώ ο σκηνοθέτης και εκτελεστής αυτής της αηδιαστικής πράξης !
Εγώ έπιασα με τα χέρια μου τις κατσαρίδες και τις τοποθέτησα στο θάλαμο των ασθενών λίγο πριν έρθουν οι ρεπόρτερ, προκειμένου να σας εκδικηθώ επειδή με βάλατε σε αργία.
Αυτά τα ολίγα είχα να σας πω προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί είμαι στη διάθεσή σας και αναμένω τη παραδειγματική τιμωρία μου.
Κρίτων Δ. Ιακώβου, δρ φαρμακοποιός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις