Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Στην επιχείρηση εξουδετέρωσης του Κορδελιού δεν θα ενεργήσουν οι έμπειροι πυροτεχνουργοί του Σ.Ξ

Στην επικαιρότητα βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το θέμα με την απομάκρυνση βόμβας του Β’ ΠΠ από την περιοχή του
Κορδελιού Θεσσαλονίκης, η οποία βρέθηκε σε βάθος 5,5 μέτρων.

Το βάρος της βόμβας εκτιμήθηκε στα 250 κιλά και πρόκειται μάλλον για κατάλοιπο του βομβαρδισμού του Σ.Σ Θεσσαλονίκης, λίγο πριν την αποχώρηση των ναζιστικών στρατευμάτων. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα σχεδιάζεται η εκκένωση της περιοχής σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων και η απομάκρυνση 60.000 κατοίκων, για λόγους ασφαλείας. Τα προαναφερόμενα μέτρα ασφαλείας είναι και ενδεικτικά της σοβαρότητας και του κινδύνου που εγκυμονεί γενικότερα η επιχείρηση περισυλλογής και εξουδετέρωσης μιας βόμβας. Η επιχείρηση έχει αναληφθεί από την αστυνομία και κυρίως από τα ΤΕΝΞ (Τάγμα Εξουδετέρωσης Ναρκών) του Στρατού.

Το ζήτημα έχει προσλάβει τέτοια διάσταση που μοιάζει να είναι πρωτοφανές για την ιστορία του Ελληνικού Στρατού (Ε.Σ).

Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική, διότι οι πυροτεχνουργοί του Σώματος Υλικού Πολέμου, επιχείρησαν με απόλυτη επιτυχία σε δεκάδες ανάλογα περιστατικά. Χαρακτηριστικά αντίστοιχα περιστατικά με την βόμβα που βρέθηκε στο Κορδελιό, είναι οι δεκάδες βόμβες που εξουδετερώθηκαν κατά την διάνοιξη της εθνικής οδού, η βόμβα που βρέθηκε και εξουδετερώθηκε εντός της πόλεως της Λαμίας, όπως και οι βόμβες στην Αμυγδαλέζα, στο Ηράκλειο, στην Ρόδο, στην Κώ, στον Γράμμο, κά...






Μέχρι το τέλος του 2014 και από συστάσεως του Ε.Σ., όλα τα ανευρεθέντα και μη εκραγέντα, πυρομαχικά, βόμβες και αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, εξουδετερώνονταν από τους πυροτεχνουργούς του Σώματος Υλικού Πολέμου.

Από 1 Ιαν 2015 ενεργούν τα ΤΕΝΞ του Μηχανικού.

Το ερώτημα που ανακύπτει σήμερα, παραμονές της μεγάλης επιχείρησης που σχεδιάζεται στην Θεσσαλονίκη, είναι γιατί δεν συμμετέχουν στον σχεδιασμό και στην εκτέλεση της επικείμενης επιχείρησης και οι πυροτεχνουργοί του Σώματος Υλικού Πολέμου, αυτοί δηλαδή που έχουν την εμπειρία και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία.

Το ερώτημα αυτό απευθύνεται πρωτίστως στην νέα ηγεσία του Στρατού, η οποία προφανώς και είναι πιο σύγχρονη από την προηγούμενη, αλλά και στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.

Σε μια εποχή όπου πλέον οι όροι εθνική ασφάλεια και εθνική άμυνα, αποκτούν την ίδια σημασία, και σε μια χώρα που γειτνιάζει με την διακεκαυμένη ζώνη της τρομοκρατίας, παλαιότερες στρατιωτικές ηγεσίες απαξίωσαν εκατοντάδες πυροτεχνουργούς.

Ο Στρατός είναι του λαού και υπέρ αυτού υπάρχει, ανήκει δε σε όλους όσοι έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν στην αποστολή του, χωρίς αποκλεισμούς και συντεχνιακές πολιτικές ή στρατιωτικές σκοπιμότητες.

Κ. Υπουργέ, με τον προσήκοντα σεβασμό προς τον θεσμό που υπηρετείται, χρήσιμο θα ήταν στην επιχείρηση του Κορδελιού να συμμετάσχουν και οι πυροτεχνουργοί του Σώματος Υλικού Πολέμου, που έχουν ανάλογη εμπειρία. Μια διεξοδική και πραγματική διερεύνηση του ζητήματος του παροπλισμού των πυροτεχνουργών του ΣΥΠ, ίσως αποκάλυπτε ένα ακόμα ζήτημα διαφθοράς!!!

Και φυσικά κλείστε το τηλέφωνο σε γραφικούς δημάρχους που θέλουν να γίνουν Πρωθυπουργοί.

Γεώργιος Μουρουζίδης,
Ταξίαρχος εα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις