Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Η ΝΔ και οι “δαίμονές” της στον χώρο της Εθνικής Άμυνας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Στη ΝΔ προετοιμάζονται όπως λένε να παρουσιάσουν κάποια στιγμή την ολοκληρωμένη άποψή τους για την Εθνική Άμυνα.
Αναμένοντας να ακούσουμε ποιο είναι το μοντέλο Ενόπλων Δυνάμεων κατά την άποψη της ΝΔ, θα θέλαμε να επισημάνουμε ως παρατηρητές του χώρου, μερικά πράγματα που στα γραφεία της ΝΔ στο Μοσχάτο δεν φαίνεται να τους απασχολούν προς το παρόν τουλάχιστον:
1. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν εκφράζονται από 20, 30 ή 50 άτομα, τα οποία μάλιστα πιθανότατα συμφωνούν με τις θέσεις και τις απόψεις της ΝΔ. Οι ΕΔ είναι αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, αποτελούμενες από ανθρώπους, στην συντριπτική τους πλειοψηφία σκεπτόμενους, μορφωμένους και άξιους. Συνεπώς υπάρχουν πολλές απόψεις πολύ πιο προωθημένες απ΄ αυτές των 20, 30 ή 50…
2. Οι στρατιωτικοί στην συντριπτική τους πλειοψηφία απέδειξαν σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις ότι δεν ακολουθούν υποχρεωτικά και λόγω παραδόσεως οποιοδήποτε πολιτικό ή κομματικό σχηματισμό. Ως σκεπτόμενοι πολίτες αποφασίζουν μόνοι τους τι θεωρούν καλύτερο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Δεν εισέρχονται σε κανένα “κομματικό μαντρί”. Έχει ο κάθε  στρατιωτικός τη δική του άποψη, η οποία διαμορφώνεται με δικά του κριτήρια.
3. Στις ΕΔ όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Ξέρει ο ένας την ιστορία του συναδέλφου του. Που έχει υπηρετήσει, που δεν έχει υπηρετήσει. Ποιος ευνοήθηκε και από ποιους, ποιοι “κυνηγήθηκαν” και γιατί. Συνεπώς οι αυτόκλητοι “σωτήρες” τους είναι αδιάφοροι και οι μόνοι που ασχολούνται μαζί τους, είναι όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν κάτι που δεν μπορούν να το αποκτήσουν λόγω έλλειψης προσόντων. Αλλά και πάλι μιλάμε για μειοψηφίες.
4. Η δαιμονοποίηση προσώπων δεν πρόκειται να επιλύσει κανένα απολύτως πρόβλημα στις ΕΔ. Όπως και η “αγκίστρωση” της ΝΔ στις απόψεις των ελάχιστων έναντι των πολλών. Θα χάσουν και οι ΕΔ αλλά και η ΝΔ που στο χώρο των ΕΔ αν δεν το ΄χει καταλάβει θα πρέπει να κάνει προσπάθεια για να πείσει για τις προτάσεις της, όποιες κι αν είναι αυτές.

Όπως κάνουν συνήθως κάποιοι  δημοσιογράφοι θα ΄πρεπε να λέμε ότι όλα πάνε καλά με την αξιωματική αντιπολίτευση που προηγείται στις δημοσκοπήσεις. Ευτυχώς δεν έχουμε τέτοια θέματα…Καλό θα ΄ναι η ΝΔ να απελευθερωθεί από τους “δαίμονές” της. Έχει σπαταλήσει πολλές ευκαιρίες στον τομέα της Άμυνας.
Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τη πρόταση-σχέδιο της ΝΔ για τις ΕΔ του αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις