Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Ιδέες για άκρως ερωτικό δείπνο Αγίου Βαλεντίνου

Πολλά τρόφιμα είναι γνωστά για τις αφροδισιακές τους ιδιότητες άρα και καταλληλότερα για το δείπνο της πιο ερωτικης ημέρας! Αν και το πιο γνωστό αφροδισιακό φαγητό είναι τα στρείδια, δεκάδες άλλα τρόφιμα και ποτά μπορούν να συνοδέψουν το πιο ερωτικό μενού του χρόνου! 
Σου δίνουμε μερικές ιδέες
Ας ξεκινήσουμε από την πιο γλυκιά γαστριμαγική αμαρτία της βραδιάς, το επιδόρπιο! Οι επιλογές σου είναι αρκετές, είτε προτιμάς κλασικό γλυκό ή φρουτάκι!

Το επιδόρπιο

Για γλυκό ψηφίζουμε: 

1. Σοκολάτα Κλασική & αισθησιακή! 

Η σοκολάτα διεγείρει τους νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο, ξεσηκώνοντάς σε! Τι πιο ερωτικό λοιπόν απο ένα γλυκάκι σοκολατένιο για σέξι απόλαυση; Εμείς σου προτείνουμε μεταξύ κέικ, τούρτας και σοκολατόπιτας όλο γλύκα! 
*** Κι ένα ωραίο tip!  Θέλεις να φτιάξεις τούρτα ή κεικ σε σχήμα καρδιάς για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αλλά δεν έχεις την ανάλογη φόρμα; Κι όμως υπάρχει τρόπος να το κάνεις και με τα κλασικά ταψάκια σου! Μάθε τον τρόπο πατώντας εδώ!

2. Φραουλίτσες βουτηγμένες στην... αμαρτία!

Οι φράουλες, γνωστές επίσης για τις αφροδισιακές τους ιδιότητες, μπορούν να καταναλωθούν είτε μόνες είτε βουτηγμένεςστη σοκολάτα ή τη σαντιγί! Εναλλακτικά μπορείς να φτιάξεις ένα τζιζκέικ με φράουλίτσες, πάβλοβα φραουλένια ή και κορμό με γέμιση φράουλας! Δες τις συνταγές και επίλεξε αυτή που σου κάνει το "κλικ". 
Στην επόμενη σελίδα ιδέες για το κυρίως πιάτο γιατί ο έρωτας περνάει πάντα από το στομάχι...

Κυρίως πιάτο

Τα επικρατέστερα είναι... 

1. Σπαράγγια: 

Τα σπαράγγια θεωρούνται κι αυτά άκρως ερωτική τροφή! Όπως μάλιστα λέγεται καθιστούν τον οργασμό ευκολότερο, οπότε να ένας καλός λόγος να τα εντάξεις στο ερωτικό σου μενού. Μέσα σε ζυμαρικά, σε ριζότο ή σαν κύριο συστατικό του πιάτου σου, τα σπαράγγια μπορούν να αποτελέσουν το τέλειο δείπνο. Πάρε μερικές ιδέες. 

2. Στρείδια:

Τα στρείδια για πρώτη φορά αναφέρθηκαν ως αφροδισιακό από τους Ρωμαιους, τον 2ο αιώνα.
Για το τέλος αφήσαμε τις ιδέες με τα ορεκτικά... 

Ορεκτικά - Σαλάτες

Διάλεξε μια από τις τρεις ξεσηκωτικές επιλογές ή συνδίασές τες!

1. Με κουκουνάρι

Από το Μεσαίωνα, τα κουκουνάρια είναι γνωστά για την ιδιότητά τους να ανεβάζουν τη… λίπμιντο! Πλούσια σε ψευδάργυρο, που είναι από τα κυριότερα «βοηθητικά» για την ανδρική στύση, το κουκουνάρι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις παντού, είτε ως συστατικό σε μπισκότα και ψωμάκια είτε μέσα σε σαλάτα!

2. Με αβοκάντο 

Άλλο ένα αισθησιακό φρούτο εκτός από τη φράουλα που μπορείς να εντάξεις στο μενού του Αγίου Βαλέντίνου είναι και το αβοκάντο. Χρησιμοποίησέ το για να φτιάξεις ντιπ γκουακαμόλε, βάλε το σάντουιτς ή σε σαλάτες.

3. Με σπαράγγια

Εκτός από βασικό συστατικό του κυρίως πιάτο, τα σπαράγγια ταιριάζουν τέλεια και σε ορεκτικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις