Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Σκόπια: «Η Βουλγαρία μέσω Αλβανίας επιδιώκει την εξαφάνιση του ψευδομακεδονικού λαού»

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για ψήφισμα προς την Αλβανία, οι ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας (ΕΕΣ) και
οι Πράσινοι (όπου μετέχουν αρκετοί Σλάβοι, ψευδομακεδόνες) εξέφρασαν σοβαρές αντιρρήσεις με το άρθρο 24 του ψηφίσματος, που ζητά από τις αλβανικές αρχές την προστασία των δικαιωμάτων της βουλγαρικής μειονότητας στη Μάλα Πρέσπα, Γκόλο Μπάρντο και Γκόρα.

Το άρθρο 24 του ψηφίσματος για την Αλβανία – γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων- εκδόθηκε με πρωτοβουλία των Βουλγάρων ευρωβουλευτών Αντρέι Κοβάτσεφ και Αγκέλ Ντζαμπάσκι. Σε αυτό σημειώνεται ότι οι αλβανικές αρχές πρέπει να φροντίσουν  για τα δικαιώματα της βουλγαρικής μειονότητας στην Πρέσπα, Γκόλο Μπάρντο και Γκόρα.
Η «Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία»- ΕΣΣ,  αντέδρασε σε αυτό το άρθρο και σημειώνει ότι στις περιοχές αυτές υπάρχει ψευδομακεδονική  μειονότητα  που είναι αναγνωρισμένη για την Πρέσπα, αλλά όχι για το Γκόλο Μπάρντο και την Γκόρα που είναι μουσουλμάνοι.
Η ΕΕΣ τονίζει ότι η βουλγαρική μειονότητα στην Αλβανία «υπάρχει μόνο στο μυαλό των αξιωματούχων της Βουλγαρίας και προφανώς και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
Οι Σλάβοι της ΕΕΣ, ψευδομακεδόνες,  υποστηρίζουν ότι πρόκειται  «για άλλη μια προσπάθεια από τη Βουλγαρία να περάσει την ατζέντα της για ‘απουσία’ (ανυπαρξία) του ψευδομακεδονικού έθνους και τους ψευδομακεδόνες και τους άλλους σλαβικούς λαούς (στο πρωτότυπο «и другите словенски популации»- και τους άλλους σλαβικούς λαούς) του βάφτισε ως Βουλγάρους.

«Γνωρίζουμε τα αποτελέσματα της Βουλγαρίας, όσον αφορά την προστασία των μειονοτήτων, ειδικά όταν πρόκειται για την ψευδομακεδονική μειονότητα στη Βουλγαρία, τους Ρομά και την τουρκική μειονότητα. Είναι υποκριτικό η Βουλγαρία να διδάσκει σε άλλες χώρες για αυτά», αναφέρουν οι ευρωβουλευτές της «Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας», σημειώνουν τα σλαβικά ΜΜΕ των Σκοπίων.
Πηγές : «pogled.mk», «mkd.mk»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις