Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Οι εξαρτήσεις ως σύγχρονη Λερναία Ύδρα...


Σωματείο του Δήμου Καλλιθέας για την αντιμετώπιση της τοξικοεξάρτησης


Οι εξαρτήσεις ως  σύγχρονη Λερναία Ύδρα, αποκτούν νέες μορφές, όπως internet, ηλεκτρονικός τζόγος, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αλκοόλ, ενώ επιστρέφουν το έκστασις και η ηρωίνη...

 Οι εξαρτήσεις ως  σύγχρονη Λερναία Ύδρα, αποκτούν νέες μορφές, όπως internet, ηλεκτρονικός τζόγος, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αλκοόλ, ενώ επιστρέφουν το έκστασις και η ηρωίνη, εφόσον μειώνεται και η τιμή τους ακολουθώντας τη γενικότερη οικονομική κρίση. Αυξάνονται επίσης σταθερά οι χρήστες κάνναβης που απευθύνονται στα θεραπευτικά προγράμματα σε ποσοστό  22%  αμέσως  μετά τους χρήστες  ηρωίνης.

Τα έσοδα από την πώληση των παράνομων ναρκωτικών ουσιών όπως είναι αναμενόμενο παραμένουν υψηλά και αγγίζουν τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ (9 δισεκατομμύρια ευρώ από την κάνναβη, 7 από την ηρωίνη, 6 από την κοκαΐνη, 1,5 από αμφεταμίνες και 0.8 από το έκστασις)!
Έχουν δημιουργηθεί 98  νέες νόμιμες ναρκωτικές ουσίες… Επινοούνται  νέες αγορές μέσω διαδικτύου στον επιφανειακό, αλλά και στο βαθύ ιστό, όπου κάποιος μπορεί να συγκρίνει και να επιλέξει το καλύτερο προϊόν στην καλύτερη τιμή.
Ειδικότερα στη χώρα μας αυξάνονται οι άστεγοι και άνεργοι χρήστες. Όλα τα ανωτέρω οδηγούν σε μια άνευ προηγουμένου βία και παραβατικότητα.
Ο «ΘΗΣΕΑΣ» παραμένοντας δυστυχώς, ακόμη το μοναδικό πρόγραμμα απεξάρτησης που στηρίζεται από μια Δημοτική αρχή, το Δήμο Καλλιθέας, συνεχίζει τις θεραπευτικές του δραστηριότητες αντιμετωπίζοντας σφαιρικά το  πολυπαραγοντικό φαινόμενο της χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών. Φαίνεται ότι η χρήση παραμένει ένα πολυπολιτισμικό φαινόμενο και αποτελεί την προβληματική διέξοδο στον ψυχικό πόνο των νεαρών συνανθρώπων μας. Ιδιαίτερα στη χώρα μας σήμερα, ο ψυχικός πόνος αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους νεαρούς χρήστες και τη μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας που αισθάνονται προδομένοι και απογοητευμένοι, όχι μόνο από την εξουσία αλλά και από τον ίδιο τους τον εαυτό. Σε μια εποχή που ο ψυχικός πόνος είναι διάχυτος στην κοινωνία, το έργο του ΘΗΣΕΑ,  φαντάζει πιο πολύπλευρο και πιο απαραίτητο από  ποτέ άλλοτε…!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις