Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Αγνοούνται εκατοντάδες Ουκρανοί και μισθοφόροι μετά από συγκρούσεις με τη Ρωσική Εθνική Φρουρά στη Νέα Ρωσία…

Μετράνε απώλειες οι Ουκρανοί, καθώς οι Spetsnaz «πετσοκόβουν» στην κυριολεξία τα στρατεύματα του Κιέβου.

Οι Ουκρανοί όπως φαίνεται θα μετρήσουν πολλές απώλειες, καθώς ομάδα των ειδικών δυνάμεων δεν έχει δώσει σημάδια ζωής εδώ και ώρες, ενώ θα έπρεπε ήδη να έχουν επιστρέψει από περιοχές της Νέας Ρωσίας.
Ο Dmitry Zavtonov δήλωσε πως δεν είναι δυνατή η επικοινωνία μαζί τους. O ίδιος ανέφερε πως επιχειρούν να επικοινωνήσουν με τους αγνοούμενους και έχει δημιουργηθεί μια ειδική ομάδα να βρει την συγκεκριμένη ομάδα.
Οι Ουκρανικές δυνάμεις χθες είχαν αρκετές απώλειες, μετά από την απόπειρα που έκαναν χθες για να επιτεθούν σε δυνάμεις της Νέας Ρωσίας στο χωριό Kominternovo.
Μονάδες του συντάγματος AZOV επιτέθηκαν σε μονάδες της Νέας Ρωσίας, μετρώντας αρκετές απώλειες, με πέντε νεκρούς και αρκετούς τραυματίες. Δεκάδες spetsnaz αντιμετώπισαν τους Ουκρανούς ναζί στέλνοντάς τους ποιοι έχουν το πάνω χέρι.
Την ίδια στιγμή η Ρωσία κάνει πλάκα στις ΗΠΑ, καθώς όπως διέρρευσε από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο εντοπίστηκε να πλέει ανοιχτά των ανατολικών ακτών της χώρας, κατευθυνόμενο στη θαλάσσια περιοχή της Κούβας.

Το πλοίο, γνωστό ως AGI (Auxiliary, General Intelligence), έπλεε ανοιχτά της ακτής του Ντέλαγουερ, στα διεθνή ύδατα, όταν στράφηκε προς τις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών και κατευθύνθηκε προς το λιμάνι της Κούβας.
Ταυτόχρονα ο Αμερικανός πρόεδρος, ίσως προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις επαφές του Μάικλ Φλιν με τους Ρώσους, που οδήγησαν στην παραίτηση – αποπομπή του, , με τον εκπρόσωπό του να δηλώνει ότι η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη “έχει καταγγείλει την Ρωσική κατοχή”.
Ο Τραμπ έχει κάνει ξεκάθαρο πως περιμένει από τη Ρωσία “να αποκλιμακώσει την κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά και να επιστρέψει την Κριμαία” τόνισε ο Σπάισερ. “Η Κριμαία είναι κομμάτι της Ουκρανίας. Οι κυρώσεις μας που έχουν σχέση με την Κριμαία, θα παραμείνουν μέχρι η περιοχή να επιστρέψει στην Ουκρανία” δήλωσε η πρεσβευτής σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, νωρίτερα τον Φεβρουάριο.


Ο Ρώσος απεσταλμένος επικαλούμενος το αμερικανικό Σύνταγμα, αντέτεινε πως οι κάτοικοι της Κριμαίας ψήφισαν σε συντριπτικά ποσοστά την προσάρτηση στη Ρωσία, μετά το “αμερικανοκίνητο πραξικόπημα τον Φεβρουάριο του 2014, που ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση του Κιέβου”.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις