Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Α. Αλαβάνος: «Το μόνο που δεν είπε ο Στουρνάρας, είναι ότι με εθνικό νόμισμα όλοι οι Έλληνες θα έχουμε σύφιλη»




Α. Αλαβάνος: «Το μόνο που δεν είπε ο Στουρνάρας, είναι ότι με εθνικό νόμισμα όλοι οι Έλληνες θα έχουμε σύφιλη»


Σχέδιο Β


 Πριν από 3 ημέρες, στη Βουλή, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας εξαπόλυσε του κόσμου τις κοτσάνες σχετικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. 

 

 Πριν από 3 ημέρες, στη Βουλή, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας εξαπόλυσε του κόσμου τις κοτσάνες σχετικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Είπε ότι θα γίνουμε Βόρεια Κορέα. Δεν λέει όμως ότι στο κατά κεφαλή εισόδημα έχουν αφήσει πίσω την Ελλάδα χώρες όπως η αφρικάνικη Γουϊνέα του Ισημερινού ή η Τρίνινταντ και Τομπάγκο, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιας Τράπεζας. Δεν λέει ότι στο θέμα της ανεργίας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας είμαστε χειρότεροι από τη μισή Αφρική – Μοζαμβίκη, Σουδάν, Ζάμπια, Γκάνα.

Ο κ. Στουρνάρας δεν λέει ότι σήμερα οι Financial Times έχουν πρωτοσέλιδο άρθρο για την Ελλάδα, με τίτλο «Άρρωστη, σε βαριά αγωνία» και εικονογράφηση μια ελληνική σημαία κουρελόπανο, όπως την κατάντησαν ο κ. Στουρνάρας και οι συνένοχοί του. Δεν λέει ότι σε κάθε αναπτυγμένη χώρα όταν εμφανίζεται ο κίνδυνος διάλυσης της οικονομίας, φτώχειας, ανεργίας, η έκφραση που χρησιμοποιείται είναι «μην καταντήσουμε σαν την Ελλάδα» - ένα σερφάρισμα στο διαδίκτυο αρκεί για να το επιβεβαιώσει κανείς. Ο  Διοικητής έφτασε μέχρι το σημείο να λέει ότι αν πάμε εθνικό νόμισμα - κάτι που το έχουν προτείνει και νομπελίστες στα οικονομικά, που το σκέφτονται, θέλοντας και μη, σοβαρά πια και στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο – θα μας συλλαμβάνουν μόλις βγούμε από τα σύνορά μας. Ας σκεφτεί καλύτερα και σοβαρά μήπως συλληφθεί ο ίδιος στο εγγύς μέλλον, γιατί  είναι συνυπεύθυνος για τα κατά συρροήν εγκλήματα κατά του λαού και την προδοσία του Συντάγματος της Ελλάδας. Το μόνο που δεν λέει ο κ. Στουρνάρας είναι ότι από την επομένη της καθιέρωσης του εθνικού νομίσματος, θα έχουμε όλοι, γυναίκες και άντρες, σύφιλη.
Το γεγονός όμως ότι ο κατεξοχήν άνθρωπος, ως επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, που οφείλει να τοποθετηθεί στο θέμα με ψυχραιμία, με υπευθυνότητα και με παράθεση στοιχείων και μελετών, προσφεύγει σε παιδαριώδεις εκφοβισμούς του απλού κόσμου, δείχνει ότι οι ηρακλείς του ευρώ δεν διαθέτουν πια ούτε ένα πραγματικό επιχείρημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις