Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Άγριο ξύλο και συλλήψεις στα βόρεια προάστια του Παρισιού (φωτο+βίντεο)

Στη σύλληψη 12 ατόμων προχώρησε η γαλλική αστυνομία κατά την τέταρτη συναπτή νύχτα βίαιων συγκρούσεων με ομάδες νεαρών σε προάστια βόρεια του Παρισιού.

Η ένταση πυροδοτήθηκε από τις κατηγορίες για εξάπλωση της αστυνομικής βίας σε νέες περιοχές, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Σύμφωνα με δηλώσεις στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό Franceinfo του Ιβ Λεφέμπρ από το αστυνομικό συνδικάτο SGP, περίπου δέκα οχήματα πυρπολήθηκαν από βόμβες μολότωφ που έριξαν νεαροί οι οποίοι συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου σε περιοχή βόρεια της πρωτεύουσας, όπου σοβαρότερα επεισόδια είχαν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινής γνώμης το 2005.
«Σημειώθηκαν νέα βίαια επεισόδια στη διάρκεια της νύχτας», είπε ο Λεφέμπρ.
Παρότι τα επεισόδια αυτά ήταν πολύ μικρότερης κλίμακας σε σχέση με πριν από 12 χρόνια, οι ταραχές επανέφεραν μνήμες της έντασης που επικρατεί στις συνοικίες όπου το ποσοστό ανεργίας είναι υψηλότερο από τον μέσο όρο και όπου κατοικούν μεγάλοι πληθυσμοί μεταναστών.
Άγριο ξύλο και συλλήψεις στα βόρεια προάστια του Παρισιού (φωτο+βίντεο) - Εικόνα0
Στο Ολνέ-σου-Μπουά, όπου το ποσοστό της ανεργίας ανέρχεται σε 19%–σχεδόν διπλάσιο από τον εθνικό μέσο όρο–νεαροί επιτέθηκαν με βόμβες μολότωφ εναντίον αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα γύρω από κτίρια που είχαν κατασκευαστεί στα τέλη του ’60 για να στεγάσουν εργάτες σε εργοστάσιο αυτοκινήτων, το οποίο έκλεισε το 2013.
Το Franceinfo μετέδωσε ότι ένας οδηγός λεωφορείου τραυματίστηκε ελαφρά όταν το όχημά του πήρε φωτιά από βόμβα μολότωφ.
«Δυστυχώς αυτές οι συνοικίες έχουν μετατραπεί σε γκέτο», είπε ο Λεφέμπρ του αστυνομικού συνδικάτου SGP προσθέτοντας ότι οι αστυνομικοί δεν είναι επαρκώς εκπαιδευμένοι ή εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν τα επεισόδια στις περιοχές εκείνες.
Άγριο ξύλο και συλλήψεις στα βόρεια προάστια του Παρισιού (φωτο+βίντεο) - Εικόνα1
Οι ταραχές ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες στο Ολνέ-σου-Μπουά όταν τέσσερις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα εν αναμονή του πορίσματος της έρευνας για καταγγελίες περί χρήσης υπερβολικής βίας κατά τη σύλληψη ενός 22χρονου στην συγκεκριμένη περιοχή.
Ο νεαρός υποστήριξε ότι ένας αστυνομικός τον σοδόμισε με το γκλομπ του. Ο αστυνομικός αυτός κατηγορείται για βιασμό, ενώ τρεις συνάδελφοί του κατηγορούνται για βιαιοπραγία από κοινού. Χθες Τρίτη, ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επισκέφτηκε το θύμα στο νοσοκομείο του Ολνέ και μίλησε με τον ίδιο και την οικογένειά του.


Ο Λεφέμπρ είπε ότι οι ταραχές το βράδυ της Τρίτης επικεντρώθηκαν σε προάστια γύρω από το Ολνέ-σου-Μπουά, το οποίο πέρασε μια σχετικά ήρεμη νύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις