Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Τεντ Μάλοχ: Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ

Συνιστά στη χώρα μας νέο… μνημόνιο με το ΔΝΤ – Ο Τραμπ δεν δέχεται υποδείξεις για τους πρέσβεις διορίζει ανά τον κόσμο, τονίζει με νόημαΣε νέες προκλητικές
δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο υποψήφιος πρέσβης του Ντόναλντ Τραμπ, Τεντ Μάλοχ, τονίζοντας για τη χώρα μας ότι θα χρειαστεί το ΔΝΤ ακόμα και εκτός ευρώ.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Μάλοχ υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ και να επαναχαράξει τη δημοσιονομική και νομισματική πολιτική της. Κατά τον ίδιο, ο καλύτερος τρόπος για να το κάνει αυτό, είναι να αποφύγει τη σύγκρουση με τους πιστωτές της ευρωζώνης και να συμφωνήσει ένα νέο πρόγραμμα με το ΔΝΤ, έως ότου ανακτήσει την οικονομική ανεξαρτησία της και βγει στις αγορές.
Όπως τόνισε το φαβορί για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΕΕ, η λειτουργία της ευρωζώνης προκαλεί πολιτική αποσταθεροποίηση στα κράτη-μέλη που δεν μοιράζονται δίκαια τα οφέλη του ευρώ. Μάλιστα, ο ίδιος προβλέπει πως το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα θα έχει κάποια στιγμή την ίδια ισοτιμία με το δολάριο και η ευρωζώνη θα συρρικνωθεί.
Ο Μάλοχ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον χαρακτηρισμό του «ανεπιθύμητου» (persona non grata) που του αποδίδουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, χαρακτηρίζοντάς τον «βαρύ» και «υπερβολικό».




Επίσης έσπευσε να υπογραμμίσει πως ο Τραμπ δεν δέχεται υποδείξεις για τους πρέσβεις που θα διορίσει ανά τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις