Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Νήσος Παναγιά: Εθνοφύλακες απαντούν με πραγματικά πυρά στις προκλήσεις της Τουρκίας (φωτό)

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το αξιόμαχο των Ταγμάτων Εθνοφυλακής αλλά και την αποφασιστικότητα τους να προασπίσουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα
εστάλη την Τετάρτη με την άσκηση που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη στην ακριτική περιοχή της Παναγίας Οινουσσών.
Είχε προηγηθεί και η επιχειρησιακή εκπαίδευση, του Δ΄ Σώματος Στρατού, που πραγματοποίησε στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2017, με την XΙΙ Mηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού, εκτέλεση βολών Μεραρχιακού Πυροβολικού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή της Ν. Παναγιάς η Άγκυρα εκδηλώνει το τελευταίο διάστημα την προκλητικότητα της με συνεχείς υπερπτήσεις από τα Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε από το  Τάγμα Εθνοφυλακής της 96 ΑΔΤΕ και σύμφωνα με τους επιτελείς του Πενταγώνου ήταν απόλυτα επιτυχής. 
Oι 30 εθνοφύλακες από το Τάγμα Εθνοφυλακής της 96 ΑΔΤΕ «Χίος» ξεκίνησαν στις 09:00 το πρωί από το 3ο ΕΤΕΘ στη Λαγκάδα και με τα σκάφη των πεζοναυτών έφθασαν εντός 10 λεπτών στην ακριτική Παναγιά. Η άσκηση περιελάμβανε βολές με πραγματικά πυρά με όπλα G3, MG3, 50άρι M2 Browning και αντιαεροπορικές βολές εντός του κόλπου της Παναγιάς. Η άσκηση ολοκληρώθηκε στις 3 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.




Ξεχωριστή όπως σημείωσαν συμμετέχοντες στην άσκηση ήταν η συμβολή του Μηχανικού της 96 ΑΔΤΕ που όλο το προηγούμενο διάστημα εργάστηκε σκληρά ώστε να δημιουργηθούν δρόμοι και περάσματα στη βραχονησίδα, κάτι που διευκολύνει πλέον σημαντικά όσους υπηρετούν στο ακριτικό φυλάκιο.
Δείτε φωτογραφίες από την άσκηση στη Νήσο Παναγιά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις