Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Η Τουρκία εκλιπαρεί το Ισραήλ για τουρίστες

Παναγιώτης Μπαλακτάρης
Με στόχο την προώθηση των τουριστικών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ και με αφορμή τα εγκαίνια τουρκικού κέντρου στη Γιάφα, την αρχαία Ιόππη που είχε πάρει το
όνομά της από τη μυθική σύζυγο του Κηφέα, μετέβη ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Ναμπί Αβτζί στο Ισραήλ.
Ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ότι αναμένει πως η επαναπροσέγγιση των δύο κρατών θα ενισχύσει τις διμερείς τους σχέσεις και θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των τουριστικών ροών από το Ισραήλ στα τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας.
Χαρακτηριστικές είναι οι φράσεις που επέλεξε ο Αβτζί, ουσιαστικά για να απευθύνει έκκληση στους Ισραηλινούς, να επιλέγουν την Τουρκία ως τουριστικό προορισμό. «Η τουρκική κυβέρνηση καλωσορίζει τους Ισραηλινούς τουρίστες με ανοιχτές αγκάλες, σύμφωνα με την τουρκική παράδοση.
Την περασμένη χρονιά (ενν. 2016) επισκέφθηκαν την Τουρκία 260.000 Ισραηλινοί τουρίστες και θέλουμε να δούμε 600.000 την επόμενη» είπε.

Φαίνεται, ότι η τουρκική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά κατάρρευσης ή πάντως σε χειρότερη κατάσταση από αυτή που περιγράφεται. Αλλιώς δεν εξηγούνται οι παρακλητικές δηλώσεις του Ναμπί Αβτζί στο Τελ Αβίβ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις