Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Έξαλλος Τσαβούσογλου προς Ε.Ε.: «Άμα δε μας θέλετε, να το πείτε!»

O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπεραμύνθηκε από τη Μαδρίτη της επαναπροσέγγισης της Άγκυρας με τη Μόσχα, ένας τρόπος, όπως περιέγραψε, να «εξισορροπήσει» την εξωτερική της πολιτική μπροστά στην αναβλητικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
«Πρέπει να εξισορροπήσουμε την εξωτερική μας πολιτική μεταξύ των γειτόνων μας στα ανατολικά, τα βόρεια και τα δυτικά» είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος μίλησε σε ένα συνέδριο που οργάνωσε η ομάδα προβληματισμού Real Instituto Elcano στη Μαδρίτη. «Δεν έχουμε εναλλακτική», συμπλήρωσε.
 
Νωρίτερα, ο υπουργός άσκησε κριτική στην ΕΕ, με την οποία έχουν παγώσει οι συνομιλίες σχετικά με την έναρξη διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας, την ώρα που οι σχέσεις ΕΕ-Άγκυρας παραμένουν τεταμένες.
 
«Να είστε ειλικρινείς μαζί μας: εάν δεν μας θέλετε, να το πείτε» τόνισε ο Τσαβούσογλου απευθυνόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Έχουμε πραγματικά κουραστεί από τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά» υπογράμμισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέροντας το παράδειγμα της Κροατίας, η ένταξη της οποίας ολοκληρώθηκε συντομότερα.

 
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δικαιολόγησε επίσης την επαναπροσέγγιση με τη Ρωσία λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα του, την οποία συνέκρινε με την Ουκρανία. «Χώρες όπως η Τουρκία και η Ουκρανία [...] δεν έχουν επιλογή» επισήμανε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις