Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗς ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Α.ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ μιας ξεχασμένης υπόθεσης: Ποιος είναι ο υφυπουργός Πετρόπουλος που σφαγιάζει τώρα τις συντάξεις. Είχε υπογράψει σύμβαση 450.000€ με την Τράπεζα Αττικής. Θέλει ...100 χρόνια για τόσα λεφτά ένας συνταξιούχος!

Από τον Νίκο Κατσώνη. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. 

Στη Βουλή ο νέος υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος δήλωσε ότι η κατώτατη σύνταξη
μειώνεται στα 392 για όσους ασφαλίζονται για πρώτη φορά μετά το 2011 αλλά παραμένει στα 480 ευρώ για όσους έχουν ενταχθεί στο σύστημα πριν τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ο κ. Πετρόπουλος θέλησε να παρουσιάσει και ως ...επιτυχία αυτή την εξαθλίωση, ακόμη και τη διατήρηση αυτών των 480 ευρώ, ενώ προσπάθησε τεχνηέντως να επιρρίψει ευθύνες για το θέμα της κατώτατης σύνταξης με αιχμές κατά του προκατόχου του Παύλου Χαϊκάλη. «Η εγκύκλιος Χαϊκάλη έχει λάθος» είπε διαβεβαιώνοντας (!) ότι δεν υπάρχει καμία μείωση κατώτατης σύνταξης για όσους ασφαλίστηκαν προ του 2011.

Ποιος είναι όμως ο κ. Πετρόπουλος; Ευρύτερα δεν είναι γνωστός. Στους πιο ειδικούς κύκλους όμως είναι. Μάλιστα πριν από μερικούς μήνες, την άνοιξη του 2015, το αριστερό και έγκριτο περιοδικό UNFOLLOW, αποκάλυψε ότι ως εργατολόγος ο Αναστάσιος Πετρόπουλος συνήψε συμβόλαιο με αποδοχές ύψους 450.000 ευρώ με τη Διοίκηση της Τράπεζας Αττικής για τον «εκσυγχρονισμό κρίσιμων ζητημάτων στον Κανονισμό Εργασίας και Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις» την ίδια στιγμή που ήταν νομικός σύμβουλος και των εργαζομένων της Τράπεζας!

Δηλαδή ο κ. Πετρόπουλος εν αγνοία των εργαζομένων της Τράπεζας, αποφάσισε να προσφέρει παράλληλα τις νομικές του υπηρεσίες και στον εργοδότη τους κατά τρόπο ασυμβίβαστο. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ο κ. Πετρόπουλος αυτές τις ημέρες είχε τοποθετηθεί από την κυβέρνηση στη θέση του Διοικητή του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) και η τοποθέτησή του εγκρίθηκε από την Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής.
Ο κ. Πετρόπουλος είναι μέλος της κομματικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ,συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ στον ΔΣΑ και το συμβόλαιο υπογράφτηκε στις 2 Ιανουαρίου 2015 (λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, όταν ακόμη ήταν στην κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!!!) και την Τράπεζα εκπροσωπούσε ο διευθύνων σύμβουλός της Γκίκας Μάναλης ο οποίος πάντως μετά τις εκλογές δεν κατάφερε να διατηρήσει την ίδια θέση στην Τράπεζα.
Το περίεργο επίσης ήταν, κατά την αποκάλυψη του περιοδικού, ότι ανάμεσα στα αντικείμενα που με τις εύσχημες διατυπώσεις ανέλαβε ήταν και η συρρίκνωση των μισθών των εργαζομένων, η εντατικοποίηση της εργασίας και οι απολύσεις - κι ας ήταν νομικός σύμβουλος και των εργαζομένων! 

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι σταμάτησε τη συνεργασία του με την Διοίκηση της Τράπεζας (στο εσωτερικό της οποίας μεσολάβησαν μεταβολές...) δύο μήνες μετά τη σύναψη του συμβολαίου γιατί διαπίστωσε "μεταβολή της γραμμής της". Κατά σύμπτωση πάντως την περίοδο αυτή -και με τον ΣΥΡΙΖΑ πια στην κυβέρνηση- είχε γίνει γνωστό ότι προορίζεται για διοικητής του ΟΑΕΕ. Επίσης ο κ. Πετρόπουλος δέχτηκε ότι δεν ολοκλήρωσε το έργο του η Τράπεζα πίστωσε τον λογαριασμό του με 103.000 ευρώ ενώ από το 2014 είχε πάρει άλλα 50.000 ευρώ η εταιρεία του για να συντάξει το νέο "Κανονισμό Εργασίας της Τράπεζας". 

Απαντώντας στο περιοδικό ο ίδιος έδωσε έμφαση "στο γεγονός ότι η λογιστική εγγραφή ποσού 103.000€ σε λογαριασμό της εταιρίας μου, μετά λίγες ημέρες διεγράφη, αφού έλυσα την σύμβαση ως αυτή να μην είχε ποτέ υπάρξει". Βέβαια υπάρχουν πολλά ασαφή σημεία ως προς αυτή τη λογιστική εγγραφή και πώς ακριβώς έγινε αυτό το θέμα με τα 103.000 ευρώ, τα οποία σημεία η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής υπό τους κ. Γαμβρίλη και Αντωνόπουλο δεν έχει μέχρι τώρα αποσαφηνίσει. 

Όμως δεν είναι και πάλι αυτό το μείζον σημείο αυτής της ...ξεχασμένης υπόθεσης. Άλλωστε ως σωστός επαγγελματίας ο κ. Πετρόπουλος σωστά έπραξε για τις υπηρεσίες του. Ποιος άλλος δικηγόρος δεν θα ήθελε κάτι ανάλογο;; 

Το μείζον είναι το ηθικοπολιτικό στοιχείο που παρατηρείται όταν ένας υφυπουργός έρχεται να σφαγιάσει τις συντάξεις στα 392 και στα 480 ευρώ ενώ πριν από μερικούς μήνες ο ίδιος έχει υπογράψει σύμβαση 450.000 ευρώ, άσχετα από το αν και γιατί δεν εκτελέστηκε.Πόσο εύκολο είναι να καταλάβει τον συνταξιούχο που χρειάζεται ...100 χρόνια (ναι!) για να συγκεντρώσει ένα τέτοιο ποσόν; 

Κατά τα λοιπά ο κ. Πετρόπουλος φαίνεται ότι ανήκει στους ανερχόμενους πολιτικούς άνδρες της σημερινής κυβέρνησης όπως και ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης που κι αυτός, περιέργως πως, συνδέεται με την Τράπεζα Αττικής την οποία μάλλον θα συναντάμε αρκετά συχνά μπροστά μας από εδώ και πέρα. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ταραχή! Η απάντηση του Α. Πετρόπουλου για την Τράπεζα Αττικής.

Την ... τιμητική του έχει το Press-gr! Με καθυστέρηση αρκετών ημερών, ο δικηγόρος Αναστάσιος Πετρόπουλος απάντησε στις αποκαλύψεις (διαβάστε εδώ) για τη σύμβαση 450.000 ευρώ με την τράπεζα Αττικής. 

Η απάντηση απευθύνεται στο περιοδικό Unfollow, που έκανε την αποκάλυψη, αλλά έχει και το Press-gr, την ...τιμητική του. Ιδού τι γράφει (προς το παρόν ασχολίαστο) ο κ. Πετρόπουλος: Να, με ποια πλευρά είμαι: Είμαι με τους δημοσιογράφους που γράφουν την πλήρη αλήθεια διότι μόνο η αληθινή είδηση είναι «η ψυχή της δικαιοσύνης».

 Επιλέξατε ως τίτλο του δημοσιεύματός σας, στο τεύχος Απριλίου, ένα ερώτημα που εξαρχής κατευθύνει τον αναγνώστη στην απάντηση που εσείς επιθυμείτε, σφετεριζόμενοι μάλιστα τον στίχο ενός ηρωικού, για τους εργάτες, τραγουδιού. Και ενώ εγώ ο ίδιος σας ενημέρωσα ότι δεν εισέπραξα ούτε ένα ευρώ από την σύμβασή μου των 450.000€ με την Τράπεζα Αττικής, εσείς το αποσιωπήσατε.

 Αποκρύψατε, επίσης, το γεγονός ότι η λογιστική εγγραφή ποσού 103.000€ σε λογαριασμό της εταιρίας μου, μετά λίγες ημέρες διεγράφη, αφού έλυσα την σύμβαση ως αυτή να μην είχε ποτέ υπάρξει. Και ψευδείς ερμηνείες δίνετε για το ποσό των 50.000€ την ύπαρξη του οποίου αγνοούσατε και εγώ σας ανέφερα. Γράψατε ότι αφορά σε αμοιβή μου για κανονισμό εργασίας από τον Μάρτιο του 2014. 

Ενώ, όπως γνωρίζετε, με αυτό το ποσό αποτίμησε άλλη δικηγορική εταιρία την αποζημίωση της μέχρι της λύσης της σύμβασης απασχόλησης της δικής μου εταιρίας, μολονότι είχα το δικαίωμα, σύμφωνα με την σύμβαση, να εισπράξω το ποσό των 103.000€ πράγμα που αποδεικνύει την ολοσχερή παραίτηση μου από την σύμβαση αυτή.

Επομένως, η είδηση είναι ότι αποποιήθηκα των ποσό των 450.000€, ενώ εσείς δημιουργείτε την ψευδή εντύπωση ότι, κατά την έκφραση του συρμού, «πιάστηκα με την γίδα στην πλάτη». Έτσι, διάφορα blogs, από την αυτοχαρακτηριζόμενη «δημαγωγική και διεφθαρμένη» ηλεκτρονική εφημερίδα Press.gr που ψευδώς αναφέρει ότι από το Μάρτιο 2014 είχα εισπράξει το ποσό των 50.000€ μέχρι κάποιον Σιδερίδη που προειδοποιεί «απειλεί» ότι θα φτύσω αίμα (στο lamogio.gr), προσθέτουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι είτε από άγνοια είτε από εμπάθεια. Επειδή όποιος αγγίζει την απρέπεια καταντά ο ίδιος απρεπής, δεν πρόκειται να ασχοληθώ με αθλιότητες.

 Οφείλετε όμως, μια και με ρωτήσατε, να αναρτήσετε άμεσα στην αναπαραγόμενη ιστοσελίδας σας και να δημοσιεύσετε στο επόμενο τεύχος σας τούτη την απάντηση, καθώς : Μόνο με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που θα αποδέχονταν οι ίδιο οι εργαζόμενοι, με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, θα ίσχυαν οι προτάσεις που θα επεξεργαζόμουν.

 Αν είχα επεξεργαστεί και ολοκληρώσει τις προτάσεις μου, θα μπορούσαν όλοι να διαπιστώσουν με ποια πλευρά είμαι. Αν και σας ενημέρωσα, δεν αναφέρατε τις προηγούμενες επεξεργασίες κανονισμών εργασίας που εκπόνησα για την ΕΤΒΑ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ ήμουν δικηγόρος των εργαζομένων, αλλά την αμοιβή κατέβαλαν οι Τράπεζες.

 Και το αποσιωπήσατε διότι αποδομούσε το «σενάριο» που κατασκευάσατε καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτές διασώθηκαν λόγω των ρυθμίσεων που είχα προβλέψει. Αποκρύψατε ότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων στην Τράπεζα είχε ερωτηθεί για επικείμενη συνεργασία και επιπλέον, όπως με πληροφόρησε, σας εξήγησε ότι η τελευταία πληρωμή από τον Σύλλογο έγινε τον Δεκέμβριο του 2014 για προηγούμενες υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένου και ποσού περίπου 1.500€ που η εταιρεία μου είχε καταβάλει στο Πρωτοδικείο Αθηνών από τον Ιούνιο 2014 (πρόκειται για αμοιβή δικαστικών αντιπροσώπων). Βασικός μέτοχος της Τράπεζας Αττικής είναι το ΤΣΜΕΔΕ και άλλα Ταμεία Κοινωνικής Ασφάλισης.

 Άρα η τύχη της επηρεάζει δραστικά την Κοινωνική Ασφάλιση στην χώρα. Και δεν επιδιώκει υπερκέρδη με συρρίκνωση μισθών, εντατικοποίηση και απολύσεις, ούτε εφαρμόζει τέτοιες πολιτικές. Εν τέλει, πρέπει εσείς να απαντήσετε με ποια πλευρά είστε και ποια εξουσία υπηρετείτε, καθώς μετά από το «όλοι μαζί τα φάγαμε», θέλετε να πείσετε τους αναγνώστες σας ότι «όλοι το ίδιο είμαστε».

www.mikromes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις