Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Ο διοικητής των Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στο ΓΕΕΘΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συναντήθηκε στο γραφείο του, με τον Διοικητή των Ειδικών
Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ (NATO Special Operations Headquarters-NSHQ Commander), Vice Admiral Colin J. Kilrain (USN), ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, από τις 14 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2017. 

Κατά την συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αποστολή και λειτουργία του Special Ops Component Command (SOCCE FW), το οποίο έχει συσταθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στην Κρήτη, σε συνεκπαιδεύσεις που δύνανται να υλοποιηθούν καθώς και στις ενέργειες που απαιτούνται για την εκπλήρωση της συμμαχικής στοχοθεσίας στον τομέα των ειδικών επιχειρήσεων.

Κατά την επίσκεψη του NSHQ Commander στο ΓΕΕΘΑ, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις  διμερούς ενδιαφέροντος με αρμόδιους επιτελείς. Ακολούθως, ο NSHQ Commander επισκέφθηκε την έδρα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, της Ζ’ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών και του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών, όπου παρακολούθησε δραστηριότητες, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των εν λόγω μονάδων.

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017, ο NSHQ Commander θα επισκεφθεί στην Κρήτη, το ΚΕΝΑΠ, το SOCCE FW και την 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις