Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Με το να προσβάλλεις τη γυναίκα που πήγε μαζί σου προσβάλλεις εσένα

Μάγκα δε θα σε κάνει ο αριθμός των γυναικών που πέρασαν από το κρεβάτι σου και υπέκυψαν στον έρωτά σου, ούτε τα
συγχαρητήρια που θα σου πουν οι ανίδεοι φίλοι σου μόλις τους παινευτείς για τα κατορθώματά σου.

Μάγκα δε θα σε κάνει ούτε ο πόνος που επιδίωξες να προκαλέσεις στη γυναίκα που σε εμπιστεύτηκε και θέλησε να σου χαρίσει είτε μία, είτε δέκα, είτε χίλιες νύχτες. Μαγκιά δεν είναι να καταφέρεις να πας μια γυναίκα στο κρεβάτι σου.

Μαγκιά είναι να καταφέρεις να την κάνεις να λιώνει για σένα και να θέλει να παραμείνει εκεί. Να σεβαστείς τις όμορφες στιγμές που περάσατε παρέα, είτε ήταν μέσα στη σχέση σας, είτε ήταν κάτι βράδια που απλά είχατε και οι δύο μια κοινή ανάγκη, ο ένας τη συντροφιά του άλλου.

Όταν μειώνεις τον άνθρωπο που σε επέλεξε και θέλησε να σου χαρίσει στιγμές, ηδονή, πάθος, έρωτα, αυτόν που βρήκε στο πρόσωπό σου τις επιθυμίες του, όλα αυτά που αναζητούσε, είναι σαν να μειώνεις και να μηδενίζεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Δεν μπορείς να βγαίνεις από μία σχέση και να μιλάς άσχημα για τον μέχρι χθες έρωτά σου. Να αποκαλείς «πουτάνα» αυτή που μέχρι χθες φώναζες «ζωή μου».

Βγαίνεις και λες πόσο καλά είσαι μακριά της, πόσο λίγη ήταν για σένα. Κι εν τέλη μιλάς εσύ. Που αν βάζατε κόντρα στα κιλά αξιοπρέπειας που κουβαλάτε μέσα σας ο καθένας, η ζυγαριά θα έγερνε προς το μέρος σου αναμφίβολα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Μιλάς άσχημα, προσπαθείς επίμονα να απομυθοποιήσεις τις υπέροχες στιγμές που πέρασες μαζί της, το παίζεις άνετος για τα μάτια του κόσμου, θέλεις να φανείς ανώτερος και να δείξεις πόσο καλά είσαι και δε σε ενδιαφέρει τίποτα. Μα στην τελική δείχνεις να καίγεσαι τόσο όμορφα.

Ο περίγυρός σου έχει φτάσει σε σημείο να σε χλευάζει γιατί σε βλέπει να πίνεις, να πονάς και ταυτόχρονα να προσπαθείς να αποδείξεις τα αντίθετα από αυτά που νιώθεις. Η καψούρα και ο πόνος όμως αγόρι μου δεν κρύβονται, γι’ αυτό μην προσπαθείς να μας παραμυθιάσεις, ούτε εμάς θα πείσεις, ούτε τον εαυτό σου.


Από την άλλη είσαι κι εσύ που θα πας με μια γυναίκα και θα το βγάλεις ανακοίνωση με ντουντούκα στα φιλαράκια σου. Όλο περηφάνια θα τους λες τι έκανες, πόσο φοβερός εραστής ήσουν. Πάντα βέβαια θα μιλάς για τον εαυτό σου και με τα δικά σου κριτήρια, γιατί η κοπέλα που είχες το βράδυ δίπλα σου μπορεί να έχει τελείως διαφορετική άποψη. Γι’ αυτό μην παραξενευτείς αν δεν την ξαναδείς.

Οι ανασφαλείς τύποι ξέρεις φαίνονται από χιλιόμετρα και καθόλου δεν τους προτιμάμε. Πηγαίνεις με μια κοπέλα και το λες με τέτοια περηφάνια που φουσκώνεις σαν παγόνι. Προσπαθείς να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου με τα κατορθώματά σου για να το παίξεις μάγκας και να ανέβεις στα μάτια τους. Να δείξεις ότι είσαι ένας από αυτούς και ταιριάζεις πλήρως στο τρελό, γεμάτο ανασφάλειες παρεάκι σας. «Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι», μανάρι μου.

Μην έρχεσαι όμως να μου το παίξεις μάγκας εσύ που για να τα έχεις καλά με αυτούς έχασες όλη σου την προσωπικότητα. Σε ενδιαφέρει τόσο η γνώμη των άλλων που αναζητάς τα μπράβο τους και την προσοχή τους. Στα μάτια τους μπορεί να είσαι μάγκας, στων άλλων όμως είσαι ένα ανθρωπάκι γεμάτο ανασφάλειες, με μηδέν σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Και μάθε τώρα πως όταν ξεφτιλίζεις την κοπέλα που πήγε μαζί σου, είναι σαν να ξεφτιλίζεις τον ίδιο σου τον εαυτό που διάλεξε εσένα. Όταν ένας άντρας σέβεται τη κοπέλα που έχει επιλέξει, σέβεται και τον ίδιο του τον εαυτό.

Γι’ αυτό καλύτερα κάνε ότι είναι να κάνεις και μην ανοίγεις το στόμα σου να διαλαλείς τι έκανες και να μειώνεις τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου σαν να μην σήμαινε τίποτα για σένα. Ούτως ή άλλως οι καλύτερες στιγμές δε βγήκαν σε καμιά ανακοίνωση.
Επιμέλεια Κειμένου Μαρίας Παπαϊωάννου: Ιωάννα Κακούρη


https://patratora.gr/archives/202035

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις