Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

EKTAKTO: Συροτουρκικός πόλεμος σε εξέλιξη – ΠΑΝΟΛΕΘΡΙΑ - Και NEOΣ βομβαρδισμός εναντίον τουρκικού στρατώνα – Η Ρωσία απέστειλε… (VIDEO-PHOTOS)

… 50 πυραύλους «Tochka-U» και Iskander στη Συρία (βίντεο, εικόνες)

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ )

Πιο κοντά από ποτέ είμαστε σε ένα συροτουρκικό πόλεμο καθώς μόνο τυχαίος δεν ήταν ο βομβαρδισμός του τουρκικού στρατώνα με τις πρώτες συγκρούσεις συριακών και FSA-Τούρκων να λαμβάνουν χώρα στην Al-Bab και να υπάρχουν νεκροί και από τις δύο πλευρές ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για νέο βομβαρδισμό εναντίον των τουρκικών δυνάμεων. H Ρωσία απέστειλε στην Συρία την μεγαλύτερη αποστολή πυραύλων μεταξύ των δύο χωρών μέχρι σήμερα, η παράδοση της οποίας θα αλλάξει την στρατηγική και πυραυλική ισορροπία στην Μέση Ανατολή, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News .
Δείτε εδώ στο βίντεο τις συροτουρκικές συγκρούσεις.

#Syrian air force striked a #Turkish military vehicle in al-#Bab. One soldier dead.
 air force striked a  military vehicle in al-. One soldier dead.
Oι νεκροί Τούρκοι
ΕΚΤΑΚΤΟ: Συροτουρκικός πόλεμος σε εξέλιξη – Και νέος βομβαρδισμός εναντίον τουρκικού στρατώνα – Η Ρωσία απέστειλε 50 πυραύλους «Tochka-U» και Iskander στη Συρία (βίντεο, εικόνες) - Εικόνα0
ΕΚΤΑΚΤΟ: Συροτουρκικός πόλεμος σε εξέλιξη – Και νέος βομβαρδισμός εναντίον τουρκικού στρατώνα – Η Ρωσία απέστειλε 50 πυραύλους «Tochka-U» και Iskander στη Συρία (βίντεο, εικόνες) - Εικόνα1
ΕΚΤΑΚΤΟ: Συροτουρκικός πόλεμος σε εξέλιξη – Και νέος βομβαρδισμός εναντίον τουρκικού στρατώνα – Η Ρωσία απέστειλε 50 πυραύλους «Tochka-U» και Iskander στη Συρία (βίντεο, εικόνες) - Εικόνα2
ΕΚΤΑΚΤΟ: Συροτουρκικός πόλεμος σε εξέλιξη – Και νέος βομβαρδισμός εναντίον τουρκικού στρατώνα – Η Ρωσία απέστειλε 50 πυραύλους «Tochka-U» και Iskander στη Συρία (βίντεο, εικόνες) - Εικόνα3
ΕΚΤΑΚΤΟ: Συροτουρκικός πόλεμος σε εξέλιξη – Και νέος βομβαρδισμός εναντίον τουρκικού στρατώνα – Η Ρωσία απέστειλε 50 πυραύλους «Tochka-U» και Iskander στη Συρία (βίντεο, εικόνες) - Εικόνα4
Η αποστολή των 50 μικρού βεληνεκούς βαλλιστικών πυραύλων SS-21  κατέφθασε στο συριακό λιμάνι της Ταρτούς το οποίο ευρίσκεται στην Μεσόγειο Θάλασσα  τις τελευταίες δύο ημέρες, δήλωσαν οι ίδιοι αξιωματούχοι.
Η Ρωσία έχει μεταφέρει  δύο πυροβολαρχίες πυραύλων SS-21 και τέσσερις συστοιχίες πυραύλων SS-26 Iskander  τις τελευταίες δύο ημέρες σε επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.
Τα βλήματα του συστήματος OTR-21 Tochka (SS-21 Scarab) OTR-21 Tochka όπως ονομάζονται σύμφωνα με το ρωσικό σύστημα κωδικοποίησης έχουν εμβέλεια από 70 έως και 185 χλμ. και μπορούν να φέρουν πολεμική κεφαλή βάρους 482 κιλών.
Κάθε Ταξιαρχία του συστήματος αποτελείται από 18 εκτοξευτές και σύμφωνα με ειδικούς πρόκειται για ένα πολύ ικανό και ισχυρό σύστημα πυραύλων εδάφους-εδάφους.
Η μία έκδοση είναι η Iskander-M 9M723 η οποία φέρει δύο τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους 9Κ720 κατά ΝΑΤΟ SS-26 Stone οι οποίοι έχουν εμβέλεια 415 χλμ η επίσημα ανακοινώσιμη (λόγω της συνθήκης για τα βαλλιστικά όπλα που θέτουν όριο στα 500 χλμ) αλλά πολλοί στρατιωτικοί αναλυτές αναφέρουν πως η εμβέλεια του ξεπερνά τα 700 χλμ.
Μάλιστα στην εκσυχγρονισμένη έκδοση του πυραύλου η οποία έχει ενσωματώσει ηλεκτροοπτικό αισθητήρα σε συνδυασμό με σύστημα Glonass επιτυγχάνει ακρίβεια (sep) μεταξύ 5-7 μέτρων με βάρος κεφαλής που κυμαίνεται μεταξύ 480 κιλών και ενός τόνου αναλόγως της απαιτούμενης εμβέλειας.
Ο εκτοξευτής είναι ο 9P78-1 και το όχημα είναι 8 επί 8 με MZKT-79306. Μία πυροβολαρχία του συστήματος αποτελείται από 4-8 εκτοξευτές δίδυμους και ανάλογο αριθμό οχημάτων αναχορηγίας που είναι επί του ίδιου σασί.
Έχει ένα κέντρο διεύθυνσης πυρός επί οχήματος 6 επί 6 της Kamaz, σταθμό ελέγχου προετοιμασίες θέσης επί του ίδιου οχήματος, ένα όχημα συντήρησης επί Kamaz 6 επί 6 και ένα όχημα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.
Το σύστημα εκτόξευσης που βασίζεται σε φορτηγό βαρέως τύπου έχει μέγιστο βάρος 42 τόνους έχει τριμελές πλήρωμα και φέρει έτοιμους για εκτόξευση δύο πυραύλους.
Το βάρος του πυραύλου ανέρχεται στα 3.800 κιλά, έχει μήκος 7,3 μέτρα ενώ η ταχύτητα καθόδου στο στόχο μετά από ύψος πτήσης 50 χλμ φτάνει τα 2,100 m/s ή 6,2 mah.
Η δεύτερη έκδοση Iskander-K χρησιμοποιεί τον πύραυλο κρουζ τύπου 9Μ728 ο οποίος βασίζεται στην παρακολούθηση εδαφικού αναγλύφου με αυτόματη διόρθωση πορείας και εμβέλεια 500 χλμ.
Επίσης οι Ρώσοι αναφέρουν πως έχει την υποέκδοση R-500 η οποία μπορεί να κάνει χρήση και των πυραύλων κατηγορίας Kalibr επιτυγχάνοντας εμβέλειες μέχρι 2.500 χλμ!
Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί 100 εκτοξευτές ενώ έχει ανακοινωθεί πως μπορεί να φέρει και πυρηνική κεφαλή.
Υπενθυμίζεται ότι βαλλιστικοί πύραυλοι  είχαν χρησιμοποιηθεί  από το καθεστώς Άσαντ παλαιότερα με αποτέλεσμα τον θάνατο 215 ανθρώπων, είχε καταγγείλει η οργάνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch (HRW).
«Η επανειλημμένη χρήση των πυραύλων αυτών σε κατοικημένες περιοχές οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο στρατός χρησιμοποιεί εσκεμμένα τεχνικές πολέμου ανίκανες να κάνουν διάκριση ανάμεσα σε πολίτες και μαχομένους, γεγονός που συνιστά σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου», υπογραμμίζει η HRW έχοντας καταγράψει ότι ένα μεγάλο μέρος των πυραύλων αυτών εκτοξεύθηκαν από μια βάση κοντά στο Καλαμούν, βορειοανατολικά της Δαμασκού.
Επικαλούμενη έκθεση του διεθνούς ινστιτούτου στρατηγικών μελετών του 2011, η HRW υπενθυμίζει ότι ο συριακός στρατός διαθέτει ένα οπλοστάσιο πυραύλων Scud, SS-21 Tochka και Luna-M..και τώρα και πυραύλους Iskander.
Ο πόλεμος στη Συρία έχει εδώ και  καιρό μεταλλαχθεί σε μια εκτεταμένη περιφερική σύγκρουση, με ανταγωνιστικές παγκόσμιες δυνάμεις να στηρίζουν αντιμαχόμενες παρατάξεις, σχεδόν από τις πρώτες μέρες της ένοπλης εξέγερσης κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Αυτοί οι  κίνδυνοι και οι παρενέργειες  των συγκρούσεων ισοδυναμούν πλέον με έναν μίνι παγκόσμιο πόλεμο, όπως διαφαίνεται πλέον ξεκάθαρα στη μάχη που θα διεξαχθεί για την κατάληψη της Αλ Μπαμπ και της Ράκκα .
Πολλοί ξένοι ηγέτες προειδοποίησαν για τους κινδύνους που εγκυμονούν, τονίζοντας ότι ο κόσμος είχε ήδη διολισθήσει σε «έναν καινούργια ψυχρό πόλεμο».
«Βλέπουμε  μια κλιμάκωση των συγκρούσεων που δεν φαίνεται να είναι πλέον εντός πλαισίων », δηλώνει ο  Σαλμάν Σαίκχ, πολιτικός σύμβουλος της ομάδας που συμμετέχει  στις προσπάθειες διαμεσολάβησης για τον τερματισμό του συριακού πολέμου.
Αυτό που παρατηρούμε είναι μια  διαμάχη ισχύος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, δηλαδή δύο κλασικών  υπερδυνάμεων που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση.
Η είσοδο της Τουρκίας στην Συρία και οι  βλέψεις του Ερντογάν έχουν θορυβήσει τους Σύρους , οι οποίοι εξοπλίζονται «μέχρι τα δόντια»  διότι μετά την ολοκληρωτική εξουδετέρωση του ISIS, επίκειται συρο-τουρκικός και κουρδο-τουρκικός  πόλεμος  στο συριακό έδαφος.
Οι  Τούρκοι ήρθαν για να μείνουν στην Συρία και δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν , γεγονός που αποδεικνύεται από την δημιουργία βάσης στην Β.Συρία.  Η συνέχεια στην χώρα αυτή  θα είναι εξίσου πολεμική όσο ήταν η κατάσταση μέχρι σήμερα.
Al-Bab ώρα μηδέν
ΕΚΤΑΚΤΟ: Συροτουρκικός πόλεμος σε εξέλιξη – Και νέος βομβαρδισμός εναντίον τουρκικού στρατώνα – Η Ρωσία απέστειλε 50 πυραύλους «Tochka-U» και Iskander στη Συρία (βίντεο, εικόνες) - Εικόνα5
ΕΚΤΑΚΤΟ: Συροτουρκικός πόλεμος σε εξέλιξη – Και νέος βομβαρδισμός εναντίον τουρκικού στρατώνα – Η Ρωσία απέστειλε 50 πυραύλους «Tochka-U» και Iskander στη Συρία (βίντεο, εικόνες) - Εικόνα6
ΕΚΤΑΚΤΟ: Συροτουρκικός πόλεμος σε εξέλιξη – Και νέος βομβαρδισμός εναντίον τουρκικού στρατώνα – Η Ρωσία απέστειλε 50 πυραύλους «Tochka-U» και Iskander στη Συρία (βίντεο, εικόνες) - Εικόνα7
ΕΚΤΑΚΤΟ: Συροτουρκικός πόλεμος σε εξέλιξη – Και νέος βομβαρδισμός εναντίον τουρκικού στρατώνα – Η Ρωσία απέστειλε 50 πυραύλους «Tochka-U» και Iskander στη Συρία (βίντεο, εικόνες) - Εικόνα8
ΕΚΤΑΚΤΟ: Συροτουρκικός πόλεμος σε εξέλιξη – Και νέος βομβαρδισμός εναντίον τουρκικού στρατώνα – Η Ρωσία απέστειλε 50 πυραύλους «Tochka-U» και Iskander στη Συρία (βίντεο, εικόνες) - Εικόνα9
Υπόλοιποι νεκροί Τούρκοι
ΕΚΤΑΚΤΟ: Συροτουρκικός πόλεμος σε εξέλιξη – Και νέος βομβαρδισμός εναντίον τουρκικού στρατώνα – Η Ρωσία απέστειλε 50 πυραύλους «Tochka-U» και Iskander στη Συρία (βίντεο, εικόνες) - Εικόνα10
ΕΚΤΑΚΤΟ: Συροτουρκικός πόλεμος σε εξέλιξη – Και νέος βομβαρδισμός εναντίον τουρκικού στρατώνα – Η Ρωσία απέστειλε 50 πυραύλους «Tochka-U» και Iskander στη Συρία (βίντεο, εικόνες) - Εικόνα11
ΕΚΤΑΚΤΟ: Συροτουρκικός πόλεμος σε εξέλιξη – Και νέος βομβαρδισμός εναντίον τουρκικού στρατώνα – Η Ρωσία απέστειλε 50 πυραύλους «Tochka-U» και Iskander στη Συρία (βίντεο, εικόνες) - Εικόνα12
ΕΚΤΑΚΤΟ: Συροτουρκικός πόλεμος σε εξέλιξη – Και νέος βομβαρδισμός εναντίον τουρκικού στρατώνα – Η Ρωσία απέστειλε 50 πυραύλους «Tochka-U» και Iskander στη Συρία (βίντεο, εικόνες) - Εικόνα13
ΕΚΤΑΚΤΟ: Συροτουρκικός πόλεμος σε εξέλιξη – Και νέος βομβαρδισμός εναντίον τουρκικού στρατώνα – Η Ρωσία απέστειλε 50 πυραύλους «Tochka-U» και Iskander στη Συρία (βίντεο, εικόνες) - Εικόνα14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις