Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Γιατί οι Γερμανοί “κλαψουρίζουν” για τον εκσυγχρονισμό των F-16

Η γνωστή για την …εγκυρότητά της γερμανική εφημερίδα Bild είχε χθες ένα ακόμη ρεπορτάζ με πολύ χολή κατά της Ελλάδας.
Ο τίτλος του  ρεπορτάζ παρέπεμπε στο γνωστό “αφήγημα” , ότι “εμείς οι καλοί Γερμανοί δίνουμε τα λεφτά μας στους κακούς και χρεωμένους Έλληνες κι αυτοί πάνε να αγοράσουν όπλα”! Αφορμή η έναρξη των διαδικασιών για τον εκσυγχρονισμό των F-16.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εφημερίδα γράφει αυτή την ανοησία. Τα κίνητρα δεν είναι αθώα, ούτε και ο …πόνος των Γερμανών που όλο μας δίνουν τα λεφτά τους, αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο το πλεόνασμά τους αυξάνεται τόσο όσο μεγαλώνει το δικό μας έλλειμμα! Η ιστορία θα γράψει ότι η Γερμανία διέλυσε την Ευρώπη για τρίτη φορά αλλά τι να το κάνουμε θα πείτε, όταν θα ΄χουμε καταστραφεί πρώτα εμείς.
Γιατί ο πόνος για τα όπλα;
Οι Γερμανοί έκαναν ξέφρενο πάρτυ στους ελληνικούς εξοπλισμούς τη περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Σημίτη. Πάρτυ πραγματικό με πολλά …φιλοδωρήματα όπως αποδείχτηκε. Πήραν τα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά με προίκα τα υποβρύχια που τα παρέδωσαν με τεράστια προβλήματα. Χρέωσαν τα Leopard όσο ήθελαν κι αυτά στις πρώτες βολές παρουσίασαν ρωγμές στο εσωτερικό τους. Τουλάχιστον αποφύγαμε να φορτωθούμε και το φιάσκο του μαχητικού αεροσκάφους Eurofighter για το οποίο πάντως η απόφαση του ΚΥΣΕΑ της περιόδου Σημίτη που προέβλεπε την προμήθειά του από την Ελλάδα εξακολουθεί να ισχύει! Ακυρώνεται …από τη ζωή βεβαίως. Ή μήπως όχι.
Οι Γερμανοί και τα ΜΜΕ τους δεν ενοχλούνται επειδή η Ελλάδα αποφάσισε να κάνει τα αυτονόητα για την άμυνα της χώρας. Γκρινιάζουν ,γιατί τα “ψώνια” που ίσως κάνουμε δεν θα ΄ναι από το δικό τους “σούπερ μάρκετ”, αλλά από το αμερικανικό! Αυτό είναι όλο το θέμα κι όλα τ΄ άλλα είναι παραμύθια της Bild!

Η Ελλάδα στρέφεται στις ΗΠΑ ,γιατί έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Ο μόνος τρόπος για να γίνουν νέες αγορές -αν γίνουν- είναι να υπάρξει αμερικανική βοήθεια.
Οι Γερμανοί δεν ενοχλούνται μόνο γι΄ αυτές καθ΄ αυτές τις αγορές που ίσως να γίνουν. Ενοχλούνται γιατί έχουν βάλει στο μάτι συγκεκριμένες υποδομές που θέλουν να τις πάρουν χωρίς να δώσουν ούτε ευρώ. Η ΕΑΒ είναι μέσα σ΄ αυτούς τους στόχους. Όσο η ΕΑΒ έχει τα C-130 ,τα P-3 Orion και σύντομα και τα F-16 που θα εκσυγχρονιστούν,η Γερμανία δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα πάρει μια εταιρεία σαν την ΕΑΒ …τσάμπα. Αυτή είναι η κυριότερη αιτία για την γερμανική “ξυνίλα”.
Έτσι κι αλλιώς πάντως, ακόμη κι αν τα οικονομικά της χώρας δεν ήταν αυτά που είναι θα ήταν παράλογο η Ελλάδα να ασχοληθεί με την γερμανική εξοπλιστική αγορά. Τα όσα πληρώσαμε και πληρώνουμε γι΄ αυτά που αγοράσαμε τη περίοδο Σημίτη, αλλά και τα όσα αποκαλύφθηκαν για το …πάρτυ που πραναφέραμε δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Η απαράμιλλη γερμανική ποιότητα δοκιμάστηκε στην Ελλάδα και σε αρκετές περιπτώσεις αποδείχτηκε μύθος.
Η Bild θα συνεχίσει να γράφει την ίδια εκνευριστική ανοησία κάθε λίγο και λιγάκι. Μην της δίνουμε περισσότερη σημασία απ΄ ότι της αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις