Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Το Ποτάμι για τον εκσυγχρονισμό των F-16

Ανακοίνωση για τον εκσυγχρονισμό των F-16 εξέδωσε το Ποτάμι. Αναφέρει:

Ένα ζήτημα πολύ παλαιό ωστόσο διαχρονικό είναι αυτό με την αναβάθμιση των αεροσκαφών F- 16 και Mirage 2000.
Το πρώτο λάθος ξεκίνησε αρχή γενομένης από την προμήθεια των εν λόγω αεροσκαφών, όταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν φρόντισαν να εξασφαλίσουν τη διάρκεια ζωής τoυς και παράλληλα να καλύψουν το μελλοντικό εκσυγχρονισμό τους, ήτοι τη δημιουργία υποδομών στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία (κρατική και ιδιωτική) συνδεδεμένη με την έρευνα, έτσι ώστε η ελληνική βιομηχανία να αποκτήσει την τεχνογνωσία για τη συντήρησή τους και όχι μόνο. Αντιθέτως, φρόντισαν να την αποδομήσουν.
Βεβαίως, οι τότε ιθύνοντες που διαπραγματεύτηκαν την προμήθειά τους δεν το σκέφτηκαν αφού στο μυαλό τους ήταν τα χρήματα αυτά να πάνε «υπέρ ημετέρων».
Στο «πάρτι» των εξοπλιστικών προγραμμάτων συμμετείχε πλήθος κόσμου που πέραν των πολιτικών υπήρξαν ορισμένοι – άριστοι κατά τα άλλα – αξιωματικοί που έβαλαν το χέρι τους στο «μέλι».
Το δεύτερο λάθος είναι ότι η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας γνώριζε το πρόβλημα τουλάχιστον από το 2007, όμως οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν φρόντισαν πάλι να ξεκινήσει πολύ νωρίτερα το πρόγραμμα της αναβάθμισής τους για διάφορους λόγους… Φρόντισαν όμως να πάρουν μερικά εκατομμύρια ευρώ – δανεικά και αγύριστα – από τις τράπεζες «φεσώνοντας» τους Έλληνες πολίτες.

Τώρα που βρισκόμαστε σε καιρούς χαλεπούς για την χώρα με το πιστόλι «στον κρόταφο» λόγω της γεωπολιτικής μας θέσης σε συνδυασμό με τα τεκταινόμενα στο Αιγαίο τρέχουμε να προλάβουμε ασθμαίνοντας, γνωρίζοντας ότι η λύση αυτή δεν είναι και η αποτελεσματικότερη. Εκτός αν νομίζουμε ότι με τις “κορώνες” του κ. Πάνου Καμμένου θα δώσουμε λύση.
Έτσι είναι τα πράγματα, «οι αμαρτίες έχουν το κόστος τους», τουλάχιστον ας φροντίσει το αρμόδιο Υπουργείο μέσα από την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων – που φαίνεται δυσοίωνη – να καλύψουν τα οικονομικά κενά που παρουσιάζονται για τη συντήρηση και τη διαθεσιμότητα των μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις