Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Γιατί η Ελλάδα μιλά μόνο για F-35 στην “αναζήτηση” μαχητικού 5ης γενιάς;

Γιατί η Ελλάδα δείχνει ότι συζητά μόνο για το F-35, σ΄ ότι έχει να κάνει με το νέο μαχητικό αεροσκάφος της ΠΑ; Η απορία είναι
λογική και πολλοί θέτουν το ερώτημα, προτείνοντας ο καθένας τη δική του εναλλακτική πρόταση. Οι προτιμήσεις για τα ρωσικά αεροσκάφη πολλές.

Όσοι έχουν αυτή την απορία προσπαθώντας να λύσουν την “εξίσωση” του επόμενου μαχητικού αεροσκάφους δεν υπολογίζουν έναν παράγοντα: τα χρήματα που θα απαιτηθούν για την αγορά του. Τα οποία δεν θα ΄ναι λίγα. Χρήματα ως γνωστόν δεν υπάρχουν. Ο μόνος τρόπος να προχωρήσει η Ελλάδα σε αγορά νέου αεροσκάφους είναι η αμερικανική βοήθεια. Σ΄ αυτή ελπίζει η κυβέρνηση και ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος. Λένε οι πληροφορίες ότι οι ενδείξεις είναι θετικές. Ο Τράμπ μόλις ανέλαβε βεβαίως και είναι πολύ νωρίς να το “δέσουμε”.

Παρόλα αυτά άλλη “πηγή για να πιούμε νερό” δεν υπάρχει. Είναι προφανές ότι το “τίμημα” αυτής της λύσης είναι ότι οι επιλογές μας περιορίζονται στην εξής μία: το F-35.



Αυτός είναι ο λόγος που η συζήτηση με θέμα “αεροσκάφος 5ης γενιάς” έχει ταυτιστεί με το F-35.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ένα καλό αεροπλάνο. Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι παρά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εξέλιξής το, το F-35 θα ΄χει την ίδια εμπορική επιτυχία, μ΄ αυτή του F-16.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις