Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Ξεπουλούν τα ελληνικά ομόλογα τα ξένα funds

Για ποιους λόγους ξεπουλάνε οι ξένοι τα ομόλογα στην διετία, δεκαετία – Τι θέλει ο Σοϊμπλε – Τι πιστεύουν για εκλογές και επενδύσεις  

Σε ξεπούλημα των ελληνικών ομολόγων και των τραπεζικών μετοχών προχωρούν τα ξένα funds, καθώς θεωρούν ότι το 2017 θα είναι ακόμη μια χαμένη χρονιά.
Τα διετή ομόλογα φέρουν πλέον απόδοση 10,05% ενω τα δεκαετή ομόλογα έχουν απόδοση 7,85%, όσο δηλαδή είχαν πριν υπογραφεί το τρίτο Μνημόνιο. Όλα ξεκίνησαν απο την έκθεση του ΔΝΤ, τις διαφωνίες εντός του Ταμείου, αλλά και την αινιγματική στάση του γερμανού υπουργού Οικονομικών για την Ελλάδα.
Όπως επισημαίνει στο protothema.gr ξένος επενδυτής, το ερώτημα πλέον είναι «τι ακριβώς θέλει ο Σόϊμπλε για την Ελλάδα. Θέλει ένα συμβιβασμό με «σπάσιμο» της αξιολόγησης ή θα απαιτήσει πλεονάσματα 3,5% για 10 χρόνια. Μάλλον, το δεύτερο. Επίσης, ένα αδιευκρίνιστο ερώτημα είναι εαν θέλει την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο Q. Μέχρι τώρα, έχει δείξει ότι, δεν το θέλει διότι πιστεύει ότι, η κυβέρνηση Τσίπρα  θα τυπώσει «χρήμα» με έκδοση ομολόγων, και στην συνέχεια θα τα μοιράσει ως παροχές. Οι ξένοι περίμεναν το QE γι αυτό αγόραζαν ομόλογα και τραπεζικές μετοχές. Τώρα όλα ανατράπηκαν εξ ου και το ξεπούλημα των ομολόγων και μετοχών».
Καμία επένδυση στην Ελλάδα  Μια διαφορετική εκδοχή δίνει εκπρόσωπος μεγάλης αγγλικής επενδυτικής εταιρείας που επιμένει πως στο τέλος θα οδηγηθούμε σε εκλογές. «Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα μπορέσει να αντέξει την πολιτική φθορά και τις πιέσεις και την μείωση των ποσοστών στο 15% έως και 13%. Υπάρχει ένα όριο το οποίο αν ξεπεραστεί θα οδηγηθούμε σε αποφάσεις. Άρα, μπροστά στα νέα μέτρα θα αποφασιστεί η προσφυγή  σε εκλογές».


Κατά την εκτίμηση του, το σημερινό σκηνικό οδηγεί σε αδιέξοδο την Ελλάδα, όσον αφορά τις επενδύσεις γι αυτό και στο τέλος οι εκλογές θα είναι το μοναδικό μέσο για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. «Υπό τα σημερινά δεδομένα  δεν μπορεί να γίνει καμία δουλειά στην Ελλάδα. Οι τράπεζες καλούν τα funds για να τους υποδείξουν τα ίδια συγκεκριμένες υποθέσεις δανείων, ενω αυτές διαθέτουν τα στοιχεία. Άλλωστε με τα ομόλογα στο 8% και 10% δεν υπάρχει καμία άλλη δουλειά σήμερα που να δίνει μεγαλύτερη απόδοση. Υπάρχει ελληνική εταιρεία ξένου επενδυτή η οποία έχει επενδύσει 1 δισ. ευρώ σε ακίνητα και προσφέρει απόδοση 4,27%. Αυτά τα ποσοστά διώχνουν τους υποψήφιους επενδυτές», καταλήγει ο υπεύθυνος της αγγλικής επενδυτικής εταιρείας.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις