Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Ο “δικτάτορας Σόϊμπλε” ζητά συνεχείς πιέσεις στην Ελλάδα και απειλεί με Grexit

Ο σκληροπυρηνικός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας προχωράει ένα βήμα παραπάνω την απαίτηση των υπόλοιπων
Ευρωπαίων για συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Σε συνέντευξή του στο κρατικό δίκτυο ARD ούτε λίγο ούτε πολύ φέρεται να είπε ότι αν γίνει κούρεμα χρέους στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα- μέλος αυτομάτως η χώρα εγκαταλείπει την Ευρωζώνη.
Να τους πιέζουμε τους Έλληνες
Αλλά δεν έμεινε εκεί. Συνέχισε λέγοντας ότι εάν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα δεν πετύχουν, υπάρχει και η υποτίμηση του νομίσματος, ενώ επέμεινε στη σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας. «Να διατηρήσουμε την πίεση στην Ελλάδα, ώστε να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και να γίνει ανταγωνιστική. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη», είπε χαρακτηριστικά.
Η Ελλάδα για τον Β. Σόιμπλε ζει πάνω από τις δυνατότητες της και πληρώνει μικρότερα επιτόκια από τη Γερμανία για να ξεχρεώσει.Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών βρίσκει τις συντάξεις πάνω από τον μέσο όρο της ζώνης του ευρω, ενώ χρειάζεται ενίσχυση η ανταγωνιστικότητα και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Διαβάστε περισσότερα στο thepressroom.gr
“Δικτάτορας Σόϊμπλε”!
  «Ο Σόιμπλε ξέρει ότι τα μέτρα δεν λειτουργούνόμως αγνοεί αυτή την πραγματικότητακαι ζητά ένα πρόγραμμα λιτότητας στην ευκτική»αναφέρει σε πρωτοσέλιδο σχόλιό της ηγερμανική εφημερίδα Tageszeitung. 




«Οι Έλληνες δηλαδή πρέπει να αποφασίσουνπροκαταβολικά μέτρα λιτότητας που θα εφαρμοστούν μετά το 2018, αν δεν επιτευχθούνπρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5%. Ο Σόιμπλε συμπεριφέρεται σαν δικτάτοραςΞέρει ότι τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα δεν λειτουργούναλλιώς θα ήταν να περιττόνα ζητά και νέαΠαρ’ όλα αυτά η Ελλάδα μετατρέπεται σε γερμανική αποικία»σημειώνειη εφημερίδα του Βερολίνου και προσθέτει«Μπορεί στους Γερμανούς εκλογείς να αρέσειη δύναμη του Σόιμπλεεκτός συνόρων όμως παγιώνεται μια δυσάρεστη εικόναηΓερμανία εμφανίζεται σαν παράλογος ηγεμόνας που κυριαρχεί στην Ευρώπη καιβασανίζει βάναυσα τις ασθενέστερες χώρεςΚι αυτό κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα να τοπληρώσουμε».
   Στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται πως ο μέγας κίνδυνος αυτή τη στιγμή για την Ευρώπη δενείναι ο Ντόναλντ Τραμπόπως πολλοί φοβούνται απλοποιώντας τα πράγματααλλά ηύπαρξη της Ευρώπης κρίνεται αλλούστην Ελλάδα.
   «Βάσει της λογικής της οικονομίαςόταν οι δημόσιες δαπάνες περικόπτονται δραστικάη οικονομία καταρρέειΚι εκεί που στον προϋπολογισμό έπρεπε να βρίσκεται ένα παχύσυναπομένει το πολύπολύ ένα ισχνό πλεόνασμαΓι’ αυτό και το ΔΝΤ έβγαλε από καιρότα θεωρητικά συμπεράσματαένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού χρέους πρέπει ναδιαγραφεί και το απαιτούμενο από την Αθήνα πρωτογενές πλεόνασμα να περιοριστεί στο 1,5% του ΑΕΠ»επισημαίνεται.
   Die Zeit: Θα υπάρξει ένας συμβιβασμός
   Η εφημερίδα Die Zeit εκτιμά ότι θα υπάρξει στο τέλος ένας συμβιβασμός και σημειώνει«Οι Έλληνες θα κάνουν λίγες ακόμα περικοπέςοι Γερμανοί θα δεσμευθούν για ελάφρυνσητου χρέους σε κάποια μεταγενέστερη χρονική στιγμή και το ΔΝΤ θα συμμετάσχει με έναμικρό ποσόν στη διάσωσηΓι‘ όλους τους ενεχόμενους αυτή είναι η λιγότερο ακριβή λύσηΓια την Άγκελα Μέρκελ μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν βαριά ήτταΗσημαντικότερη προτεραιότητά της στον εξωτερικό τομέα είναι να διατηρήσει μετά το Brexit τη συνοχή της ΕΕπόσο μάλλον που η Ελλάδα εκτός ευρωζώνης θα μπορούσε ναγίνει άθυρμα ρωσικών η αμερικανικών συμφερόντωνΚαι ο Σόιμπλε είναι μενισχυρογνώμωναλλά πρωτίστως είναι πιστός στον ανώτερό του».
   Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα ο αρθρογράφος της γερμανικής εφημερίδας σημειώνει«Ο Τσίπρας πάλι ξέρει ότι η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων θέλει να διατηρήσει τοευρώΗ Λαγκάρντ έχει αποδείξει επανειλημμένα στο παρελθόν ότι είναι διατεθειμένη ναερμηνεύσει με ευελιξία τις προδιαγραφέςόσο για τον Τραμπαυτός έχει τώρα άλλεςέννοιες από τα ελληνικά ομόλογαΓι’ αυτούς τους λόγους οι Έλληνες έχουν καλέςπροοπτικές να διασωθούν και πάλι από τη χρεωκοπία την τελευταία στιγμήΆλλο ζήτημααν αυτή θα είναι η καλύτερη λύση και για την ίδια τη χώρα».
   ΠΗΓΗ: Deutsche Welle-ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις