Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

ΠΟΛΑΚH, έλα να δεις τα χάλια σας! XΩΡΙΣ Aσθενοφόρο η Κάλυμνος! -Σε… συνθήκες ΠΟΛΕΜΟΥ οι Καλύμνιοι! (ΦΩΤΟ)

«Με την λήξη των συμβάσεων των διασωστών του ΕΚΑΒ που είχαν προσληφθεί μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην επιχειρησιακή ικανότητα του ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα η Κάλυμνος, για τον μήνα Ιανουάριο, δεν βρισκόταν σε ετοιμότητα για 29 βάρδιες , με αποτέλεσμα να μην υπάρχει προσωπικό να πάει σε περιστατικό και να μεταφέρει ασθενή στο Νοσοκομείο του νησιού.
νοσοκομειο-καλυμνου
Και πώς να μην υπάρχει άλλωστε αφού είναι ΑΔΥΝΑΤΟ οι εναπομείναντες 5 διασώστες να εργάζονται σε καθημερινή βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα, χωρίς ξεκούραση για να μπορέσουν να καλύπτουν σε 24ωρη βάση το νησί.




Τηλεφωνικό Κέντρο ΕΚΑΒ δεν υπάρχει.
Οι κλήσεις γίνονται στο Τ.Κ. του Νοσοκομείου και από εκεί στο ιατρό εφημερίας στο ΤΕΠ. Ο Τομέας στεγάζεται στο θυρωρείο! Σε ένα καμαράκι 2Χ2…
Untitled 6
Η προσφυγική ροή  συνεχίζεται σε καθημερινή βάση και  το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί κιόλας. Τα έκτακτα περιστατικά που αφορούν παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες όπως λιποθυμίες, τραυματισμοί, ασθένειες είναι αδύνατον να αντιμετωπιστούν.
Οι εναπομείναντες πέντε (5) διασώστες παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες για στοιχειώδη επιχειρησιακό σχεδιασμό, είναι τόσο μεγάλες οι ανάγκες και τόσο λίγες οι δυνάμεις  (προσωπικό-ασθενοφόρα οχήματα) με αποτέλεσμα κάθε προσπάθεια συντονισμού να πέφτει στο κενό και κάποιες φορές να επικρατούν συνθήκες πολέμου.
Οι διασώστες αναγκάζονται να εργάζονται πολλές φορές με έναν τραυματιοφορέα του Νοσοκομείου-Κ.Υ., παραβιάζοντας τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του ΕΚΑΒ, υπερβάλλουν εαυτόν για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση. Προκειμένου να υπάρχει σε καθημερινή βάση ασθενοφόρο αναγκάζονται να εργάζονται περισσότερες βάρδιες χωρίς ρεπό και άδειες.
Πρέπει άμεσα η πολιτεία και το Υπουργείο Υγείας να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης! Δεν αντέχουμε άλλο ως ακρίτες νησιώτες να ζούμε σε συνθήκες Πακιστάν!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις