Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Iσραηλινοί συντονίζουν την επίθεση κατά του Ιράν από το αεροπλανοφόρο USS George H. W. Bush – Η Τεχεράνη μετακίνησε 20.000 …

…πεζοναύτες κατά μήκος των ακτών του Περσικού!

Ραγδαίες θα είναι οι εξελίξεις και στο Περσικό κόλπο μετά τα διαφαινόμενα σχέδια του νέου Αμερικανού προέδρου Ν.Τραμπ για επίθεση στο Ιράν συνεπικουρούμενος από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, λόγω των πληροφοριών για την δημιουργία ιρανικών πυρηνικών κεφαλών που θα τοποθετηθούν σε πυραύλους Shahab -3 που θα στοχεύουν το Τελ Αβίβ.
Ήδη όπως θα δείτε και στο βίντεο αξιωματούχοι των Ισραηλινών Ένοπλων Δυνάμεων αποβιβάστηκαν στο αεροπλανοφόρο κλάσης Nimitz USS George H. W. Bush το οποίο βρίσκεται στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Ο Ιρανός διοικητής του Ναυτικού Υποναύαρχος Habibollah Sayyari ανακοίνωσε ότι 20.000 πεζοναύτες και άλλες ειδικότητες του ναυτικού μετακινήθηκαν και σταθμεύουν πλέον στην περιοχή Makran, η οποία βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, κατά μήκος των ακτών του Περσικού Κόλπου και του Κόλπου του Ομάν.
A group of Israeli Defense Forces officers visited the aircraft carrier USS George H. W. Bush (CVN 77) in the Mediterranean Sea on tuesday. pic.twitter.com/1Bth19iJD1
«Το ιρανικό ναυτικό ως πρωτοπόρος της ανάπτυξης των ακτών της Makran έχει αναπτύξει 20.000 δυνάμεις στην περιοχή», δήλωσε ο Υποναύαρχος Sayyari σε μια ομιλία σε συγκέντρωση στελεχών των ναυτικών οργανισμών.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη της δύναμης και οι προσπάθειες για την παροχή βοήθειας στις δημόσιες υπηρεσίες έχουν στόχο την «ανάπτυξη των ακτών Makran» .
Πρόκειται φυσικά για «παραμύθια της Χαλιμάς ή καλύτερα της Τεχεράνης», διότι η μετακίνηση τόσων χιλιάδων ανδρών πραγματοποιείται για την φύλαξη της περιοχής από ενδεχόμενες αμερικανικές και ισραηλινές αποβάσεις αντιπαρατάσσοντας μια δύναμη ικανή να αποκρούσει οποιαδήποτε καταδρομική ενέργεια.
Σε άρθρο μας με τίτλο (Ο Ν.Τραμπ εξουσιοδοτεί τις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις για επίθεση στο Ιράν! – Δείτε τα έγγραφα), αναφέραμε ότι ραγδαίες εξελίξεις θα έχουμε στην Μέση Ανατολή καθώς ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, εξουσιοδοτεί τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις για πόλεμο κατά του Ιράν προκειμένου να μην αποκτήσει το τελευταίο πυρηνικά όπλα!
Πρόκειται για κίνηση προς τον Μ.Νετανιάχου τον οποίο θα υποδεχτεί στις 15 Φεβρουαρίου, για συζητήσεις που θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ασφαλείας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
To Ιράν προχώρησε επίσης στην δεύτερη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, ενώ τώρα κινητοποιεί μαζικά μεγάλου αριθμού ένοπλες δυνάμεις .
Την ίδια στιγμή κατά την 38η επέτειο της Ισλαμικής Επανάστασης ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε ότι « όποιος μας απευθύνεται με τη γλώσσα των απειλών θα το μετανιώσει».
«Κάποιες προσωπικότητες χωρίς εμπειρία τόσο στην περιοχή όσο και στην Αμερική απειλούν το Ιράν. Πρέπει να απευθύνονται στον ιρανικό λαό με σεβασμό. Ο ιρανικός λαός θα κάνει να μετανιώσει όποιον χρησιμοποιεί τη γλώσσα των απειλών. Θα αντιμετωπίσουμε σθεναρά οποιαδήποτε φιλοπολεμική πολιτική», δήλωσε ο Ροχανί απευθυνόμενος στο πλήθος που συγκεντρώθηκε στην πλατεία Αζαντί (ελευθερία) της Τεχεράνης με την ευκαιρία του εορτασμού για την επέτειο της Ισλαμικής Επανάστασης του 1979.
«Οι διαδηλώσεις χιλιάδων Ιρανών αποδεικνύουν την ισχύ του ισλαμικού Ιράν», πρόσθεσε. Σύμφωνα μάλιστα με τον Ροχανί, «η παρουσία αυτή είναι η απάντηση στις ψευδείς δηλώσεις των νέων ηγετών του Λευκού Οίκου».
Την ίδια ώρα χιλιάδες Ιρανοί διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα, σε μια ένδειξη ισχύος απέναντι στην εχθρική πολιτική του Τραμπ.




Μετά την ορκωμοσία του Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου η ένταση μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσινγκτον συνεχώς αυξάνεται.
Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν διακοπεί το 1979 και σήμερα ακούγονται και πάλι « τα τύμπανα του πολέμου» ανάμεσα στις δύο πλευρές .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις