Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Η Le Pen δεν θέλει να γίνει Πρόεδρος, αν η Γαλλία θα παραμείνει στην ΕΕ

© RIA Novosti. Kristina Afanas’eva Η προεκλογική εκστρατεία της υποψήφιας για την προεδρία της Γαλλίας, Marine Le Pen. 5 Φεβρουαρίου, 2017
ΜΟΣΧΑ, 7 Φεβρουαρίου – RIA Novosti. Η Ηγέτης του «Εθνικού Μετώπου» Marine Le
Pen, δήλωσε σε συνέντευξή της  στο  τηλεοπτικό κανάλι [1]  LCI  ότι αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θα πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για την αποχώρηση από την ΕΕ, και αν οι Γάλλοι δεν υποστηρίξουν την ιδέα του «Frexit»θα αφήσει την προεδρία.
Το Σάββατο, η Le Pen, γνωστοποίησε  το προεκλογικό της πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει 144 σημεία. Ειδικότερα, η Le Pen προτίθεται να αποσύρει τη Γαλλία από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, για την αποκατάσταση των εθνικών συνόρων και θα εγκαταλείψει  τον χώρο του  Σένγκεν. Ιδιαίτερη προσοχή δίνει η  Le Pen κατά της τρομοκρατίας.
Σε αυτήν την ενότητα  – θα απαγορεύσει τις οργανώσεις   που σχετίζονται με τους ισλαμιστές φονταμενταλιστές, θα  καταπολεμήσει τα   δίκτυα  τζιχάντ και θα ενισχύσει  με ανθρώπους   και τεχνικά μέσα τα ξένα και εγχώρια μέσα πληροφοριών.
Η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου, έχει υποσχεθεί να στερήσει  την Γαλλική υπηκοότητα των ατόμων με διπλή υπηκοότητα γιατί θέτουν σε κίνδυνο την κρατική ασφάλεια.
«Θα υπάρξει ένα δημοψήφισμα σχετικά με την αποχώρηση από τη δομή της ΕΕ», – είπε ο Le Pen. «Εάν οι Γάλλοι καταψηφίσουν την έξοδο  από την ΕΕ, γιατί θα πρέπει να παραμείνει στην εξουσία;» – Πρόσθεσε ο επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, Le Pen θα κερδίσει  τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, κερδίζοντας με  26% των ψήφων. Αντίπαλοι  της στον πρώτο γύρο – είναι ο ανεξάρτητος υποψήφιος, ο πρώην υπουργός Οικονομίας Εμμανουήλ Macron και  ο αντιπρόσωπος των  κεντροδεξιών  δυνάμεων  ο  πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν – που θα πιάσουν  μέχρι 23% και 20%, αντίστοιχα.


Στο δεύτερο γύρο θα πάρει  ο  Macron πειστική νίκη , κερδίζοντας την με  65% των ψήφων έναντι 35% για την  ηγέτη του  «εθνικού Μετώπου», λένε οι αναλυτές.
Προηγουμένως, ήταν το φαβορί των δημοσκοπήσεων ο Φιγιόν, αλλά τα ποσοστά του  έπεσαν στο πλαίσιο του σκανδάλου γύρω από την απασχόληση της συζύγου του Πηνελόπης.
Οι προεδρικές εκλογές της Γαλλίας θα διεξαχθούν  σε δύο γύρους στις 23 Απριλίου και 7 Μαΐου.
References  LCI
   ( http://www.lci.fr/direct )
https://ria.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις