Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ! Θυμήθηκαν και τους S-300!! «Η Αθήνα κλιμακώνει την ένταση»!!!

Σε ελληνική «προκλητικότητα» αναφέρεται μερίδα των τουρκικών μέσων ενημέρωσης ύστερα από την είδηση πως η Ελλάδα εξετάζει τη δυνατότητα των οπλικών συστημάτων S-300 καθώς και την απόκτηση μαχητικών αεροσκάφων 5ης γενιάς.
Εκτενής είναι η αναφορά του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Αξάμ» όπου αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Η Αθήνα κλιμακώνει την ένταση στα Καρντάκ (σ.σ. τα Ίμια στα τουρκικά), πήρε νέους πυραύλους S-300. Ελληνικό ενημερωτικό site έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τους πυραύλους λέγοντας πως «αυτό είναι το μήνυμα που δίνουμε στους Τούρκους»».
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ η Ελλάδα είναι αυτή που συνεχίζει να διατηρεί την ένταση στην περιοχή των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, λέγοντας μάλιστα πως η «επίσκεψη» του Αρχηγού των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ στην περιοχή στις 29 Ιανουαρίου έχει προκαλέσει ανησυχία στην Αθήνα.
Τα τουρκικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως η ανησυχία αυτή ήταν που οδήγησε την Ελλάδα να υπογράψει τρεις εξοπλιστικές συμφωνίες με τη Ρωσία για την προμήθεια των συστημάτων S300. Μεγάλη είναι, επίσης, και η αναφορά των τουρκικών ΜΜΕ στις δυνατότητες των πυραύλων, ενώ συνοδεύουν τα κείμενά τους από φωτογραφίες και video τα οποία παρουσιάζουν τα νέα αμυντικά συστήματα που πήρε η Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα είχε γίνει γνωστή η πρόθεση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, και μετά από εισήγηση των γενικών επιτελείων, να ξεκινήσει η διαδικασία για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F 16 ενώ έχει εκδηλωθεί και ενδιαφέρον προς τις ΗΠΑ από πλευράς Πολεμικής Αεροπορίας για την προμήθεια αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35.

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις