Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Συναγερμός ΣTH Γαλλία....

Συναγερμός στη Γαλλία: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση – Τέσσερις τζιχαντιστές κατασκεύαζαν βόμβες  

Τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας 22χρονος και η 16χρονη φίλη του, συνελήφθησαν σήμερα (10/2) στο Μονπελιέ, στη νότια Γαλλία, ως ύποπτοι για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης στη Γαλλία, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.


«Οι τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν μετά την αγορά ακετόνης» η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή εκρηκτικού μηχανισμού, διευκρίνισε η ίδια πηγή, χαιρετίζοντας «την αποτροπή ενός σχεδίου επίθεσης».
Ο 22χρονος και η 16χρονη που συνελήφθησαν ήταν και οι δύο γνωστοί στις Αρχές για τις διασυνδέσεις τους με το ριζοσπαστικό Ισλάμ. Οι αρχές βρήκαν εκρηκτικά και άλλα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή βόμβας στο σπίτι του νεαρού, ενώ η 16χρονη είχε εκφράσει σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης την επιθυμία να φύγει για τη Συρία και το Ιράκ ή να πλήξει τη Γαλλία.
Οι τέσσερις ύποπτοι σχεδίαζαν επίθεση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σύντομα, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.
Το υπουργείο επιβεβαιώνει εξάλλου σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε την πληροφορία της αστυνομίας για την παρασκευή εκρηκτικών από τους υπόπτους που συνελήφθησαν.
SCCZEN AP170502011246 620x310
Η Γαλλία παραμένει σε κατάσταση συναγερμού για επιθέσεις από ισλαμιστές μαχητές. Περισσότεροι από 230 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε μια σειρά επιθέσεων που σημειώθηκαν από τις αρχές του 2015 στη χώρα, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις