Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

To Playboy θα γδύσει τις γυναίκες ξανά

Ένα χρόνο πριν το περιοδικό Playboy έκανε πρωτοσέλιδα διακηρύσσοντας το τέλος του γυμνού στις σελίδες του. Σήμερα όλα ανατρέπονται.

Με τίτλο "Το Γυμνό είναι Φυσιολογικό" το περιοδικό θα φιλοξενεί και πάλι, αρχής γενομένης από την έκδοση του Μαρτίου/Απριλίου γυμνές φωτογραφίες,
ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η εταιρία που επιστρέφει στις ρίζες της επαναφέροντας τις γυμνές φωτογραφίες σε λιγότερο από δώδεκα μήνες. Τότε το γυμνό ήταν "παρωχημένο", σήμερα το φυσιολογικό.


"Θα ήμουν ο πρώτος που θα παραδεχόταν ότι ο τρόπος με τον οποίο το περιοδικό παρουσίαζε το γυμνό ήταν ξεπερασμένος, αλλά το γυμνό δεν ήταν ποτέ το πρόβλημα γιατί η γύμνια δεν είναι πρόβλημα" αναφέρει σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του Playboy ο γιος του ιδρυτή του θρυλικού περιοδικού Χιου Χέφνερ, Κούπερ, ο οποίος πλέον είναι υπεύθυνος δημιουργικού στην έντυπη έκδοση.
"Σήμερα παίρνουμε πίσω την ταυτότητά μας και διεκδικούμε και πάλι αυτό που είμαστε" ανακοίνωσε ο επόμενος Χέφνερ νέας γενιάς.
Όπως είπε ο Κούπερ Χέφνερ χθες Δευτέρα, το περιοδικό επαναφέρει και ορισμένες από τις παλαιότερες στήλες του, όπως η "Party Jokes" και η "The Playboy Philosophy" που είχε καταργηθεί από τη δεκαετία του 60.
Ο ίδιος δήλωσε ότι το προσεχές τεύχος είναι μια "αντανάκλαση του πως το προϊόν μπορεί να επικοινωνήσει καλύτερα με τη γενιά μου και με τις επόμενες γενιές".

Τέλος εποχής; Όχι και τόσο


Η πρώην πρωταγωνίστρια του "Baywatch" Πάμελα Άντερσον ήταν το τελευταίο γυμνό μοντέλο που φιλοξένησε το περιοδικό στην έκδοση του Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου 2016.
Το περιοδικό που ιδρύθηκε το 1953 αποφάσισε να σταματήσει να δημοσιεύει γυμνές φωτογραφίες
γυναικών λέγοντας ότι είναι πλέον εκτός μόδας εξαιτίας της πληθώρας ελεύθερου πορνογραφικού υλικού στο Ίντερνετ.
Η κυκλοφορία του Playboy έπεσε από περίπου 5,6 εκατομμύρια το 1975 σε σχεδόν 800.000 τα τελευταία χρόνια και το περιοδικό είχε δεχτεί πιέσεις από γυναίκες να σταματήσει την πρακτική που για πολλούς ήταν υποτιμητική και προσβλητική.
Τον Μάρτιο του 2016 κυκλοφόρησε μία εκσυγχρονισμένη έκδοση, στην οποία είχε αντικαταστήσει τις φωτογραφίες ολόγυμνων γυναικών με πιο φυσικές, σέξι πόζες γυναικών με αποκαλυπτικά ρούχα. Ήταν μια αλλαγή που κράτησε ελάχιστα.
Το τεύχος Μαρτίου/Απριλίου με playmate την Elizabeth Elam θέλει να γράψει ξανά ιστορία. 
2017 02 14T000324Z 293430456 RC1FA6F00EA0 RTRMADP 3 USA PLAYBOY
Courtesy Gavin Bond/Playboy Enterprises, Inc/Handout via REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις