Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

ΘΥΜΑΣΕ ΠΟΥ ΣΟΥ ΜΙΛΑΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ?? ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΜΙΛΩ ΓΙΑ TO Μικροτσίπ στο σώμα για να ελέγχει το αφεντικό! (βίντεο)

Ένα μικροτσιπ στο σώμα, που θα έχει προσωπικές πληροφορίες για τον καθένα. Δεν είναι εφιαλτικό σενάριο, αλλά η πρόταση που έκανε μια εταιρεία, στο Βέλγιο, στους εργαζόμενους!
Πρόκειται για την εταιρεία Newfusion στην περιοχή Mechelen (Malines), στην Αμβέρσα
Η ιδέα (!) είναι το μικροτσίπ να καταργήσει τις κάρτες εργαζομένων και να έχουν …άνετη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του χώρου εργασίας! Το μικροτσίπ (σε μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού) «τοποθετείται» στο χέρι. 
Αξιοσημείωτο είναι πως κάποιοι εργαζόμενοι δέχονται την εμφύτευση του μικροτσίπ, που θα έχει και προσωπικά δεδομένα. 

Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα στo ρεπορτάζ (στα γαλλικά) του rtbf.beΣτο βίντεο του ρεπορτάζ  του rtbf.be (μετά το 1.30) ένας εργαζόμενος δεν εφαρμόζει την κάρτα του, αλλά το χέρι του, για να μπει στην επιχείρηση.
Μάλιστα, όπως υποστηρίζει εκπρόσωπος της εταιρείας (στο βίντεο του ρεπορτάζ), η «ιδέα» ήρθε από έναν εργαζόμενο, για λυθεί ένα …πρόβλημα. Οι εργαζόμενοι έχαναν ή ξέχναγαν τις κάρτες. Άλλος εκπρόσωπος της εταιρείας ισχυρίζεται πως είμαστε σε μια εποχή που δημοσιεύουμε προσωπικά στοιχεία στο διαδίκτυο. Χρειάζεται, συμπληρώνει, να υπάρχει μια προσοχή στις πληροφορίες που θα έχει το μικροτσιπ…
Τι να πούμε; Αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, αλλά οι εκμεταλλευτές τα θεωρούν «ωραίες ιδέες»;
Οι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι, για να «σφραγίζονται» και να κουβαλάνε στο σώμα τους τα προσωπικά τους δεδομένα!
Για πόσο ακόμα οι κατακτήσεις της τεχνολογίας θα γίνονται σχέδια για ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση, για τον απόλυτο έλεγχο της ζωής μας;  
Η άρνηση και η αντίσταση στη βαρβαρότητα ενός συστήματος που θέλει να μετράει τους εργαζόμενους σε «τσιπάκια» είναι ζήτημα ανθρώπινης επιβίωσης, είναι θέμα αξιοπρέπειας.   
Παρακάτω το ρεπορτάζ του gr.euronews.com  (στα ελληνικά). 


ημεροδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις