Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

(VIDEO-PHOTOS) ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΣΧΕΨΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ Πρωτοφανής επιχείρηση για την εξουδετέρωση βόμβας στο Κορδελιό: 50.000 θα αφήσουν τα σπίτια τους

Tην ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση εξουδετέρωσης που σχεδιάζεται για την θαμμένη βόμβα που εντοπίστηκε στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης για την οποία
υπολογίζεται πως θα χρειαστεί να εγκαταλείψουν για λίγες ώρες τα σπίτια τους, περίπου 50.000 άνθρωποι έτσι ώστε να περατωθούν όλα με ασφάλεια.
Για σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η νέα συνεδρίαση της Διεύθυνσης Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ενώ από την συνεδρίαση θα ανακοινωθεί ο τελικός σχεδιασμός αλλά και οι οδοί των οποίων οι κάτοικοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν από τα σπίτια τους την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου. 
Παράλληλα για το περιστατικό ενημέρωσε το περιφερειακό συμβούλιο αλλά και για τη διαδικασία απενεργοποίησης και απομάκρυνσης του βλήματος που θα ακολουθηθεί η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, τονίζοντας ότι τα εκρηκτικά που περιέχει το βλήμα είναι 150 κιλά.


Η κυρία Πατουλίδου τόνισε ότι πρόκειται για μια κρίσιμη εβδομάδα και ότι δε χρειάζεται πανικός, αφού η απενεργοποίηση και η απομάκρυνση θα γίνει με τον πιο υπεύθυνο τρόπο.
«Όλα θα πάνε καλά, απλά θέλει την οργάνωση. Για να είμαστε σίγουροι θα υπάρχει απομάκρυνση των κατοίκων σε ακτίνα δυο χιλιομέτρων από το σημείο που βρέθηκε η βόμβας. Μπορεί να είναι 50.000 αλλά και περισσότεροι κάτοικοι, γιατί δεν πρόκειται για αραιοκατοικημένη περιοχή. Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου», σημείωσε μιλώντας στο seleo.gr η ανριπεριφερειάρχης.


Να σημειωθεί, πως η αεροπορική βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εντοπίστηκε σε βάθος 5 μέτρων, σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης, την περασμένη Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια εργασιών.
Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν το τρυπάνι να σταμάτησε σε απόσταση μόλις τεσσάρων χιλιοστών από την βόμβα. 
Οι εργασίες εξουδετέρωσης σταμάτησαν την περασμένη Παρασκευή, καθώς διαπιστώθηκε ότι η βόμβα ήταν μεγαλύτερη από όσο περίμεναν και θα πρέπει να γίνει ειδική επιχείρηση, ώστε να εξουδετερωθεί με ασφάλεια για τους πολίτες.
Πηγή: seleo.gr, voria.gr, intimenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις