Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Εξοπλιστικά: Τι φέρνουν οι Νορβηγοί στο Π.Ν.; (VIDEO)

Στα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού επικεντρώνονται οι Νορβηγοί με δυο προτάσεις για τις μονάδες του στόλου.

Δυο συναντήσεις με νορβηγικές αντιπροσωπείες έγιναν τις τελευταίες ημέρες στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) προκειμένου να υπάρξει αφενός ενημέρωση των Νορβηγών για την πιθανή ενεργοποίηση του υποπρογράμματος προμήθειας από το Πολεμικο Ναυτικό Συστοιχιών Κατευθυνομένων Βλημάτων (Naval Strike Missiles) και αφετέρου ενημέρωση για θέματα κατευθυνόμενων βλημάτων (K/B Penguin).
O θανατηφόρος «πιγκουίνος»
Τα βλήματα της «οικογενείας» Penguin υπάρχουν εδώ και χρόνια στο Πολεμικό Ναυτικό. Τα ελικόπτερα  S-70 του ΠΝ, που αποτελούν ειδική έκδοση των Ε/Π SH-60 SeaHawk του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ και έχουν λάβει την ονομασία AegeanHawk, φέρουν μέχρι 3 τορπίλες MK46 mod 1/2/5, 1 K/B Penguin και 4 K/B Hellfire. Επίσης οι Πυραυλάκατοι (ΤΠΚ) τύπου LA COMBATTANTE IIIb φέρουν 6 Κ/Β Penguin Mk2
Στην φωτογραφία φαίνεται βολή PENGUIN MK2-MOD3 από την πυραυλακάτο ΚΑΒΑΛΟΥΔΗΣ κατά στόχου επιφανείας στην περιοχή του Πεδίου Βολής Κρήτης (ΠΒΚ)
Δείτε και σχετικό βίντεο:
Penguin χρησιμοποιεί και η Αυστραλία και η Βραζιλία και η Τουρκία στα Σικόρσκυ της.
Σε ότι αφορά την περίπτωση των Συστοιχιών Κατευθυνομένων Βλημάτων (Naval Strike Missiles) οι Νορβηγοί τονίζουν πως  είναι το μοναδικό πέμπτης γενιάς, μακράς εμβέλειας, υψηλής ακρίβειας σύστημα πυραύλων σήμερα. Το σύστημα παρουσιάζει υψηλή επιβιωσιμότητα απέναντι σε αμυντικά αντίμετρα χάρη στην ικανότητα ελιγμών του.
Το σύστημα θεωρείται κατάλληλο για φρεγάτες και κορβέτες και αναπτύχθηκε απο το Νορβηγικό Ναυτικό για την ικανοποίηση αρχικά των δικών του αναγκών. Θα είναι πλήρως επιχειρησιακό στα νέα πλοία του νορβηγικού πολεμικού ναυτικού.

Επίσης έχει γίνει επίδειξη των ικανοτήτων του απο τους Νορβηγούς και στο αμερικανικό ναυτικό στο πλοίο USS CORONADO. Το νορβηγικό σύστημα έχει ήδη επιλεγεί και απο τους Πολωνούς για τα νέα πλοία του δικού τους Πολεμικού Ναυτικού.
Στις συναντήσεις στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού παρόντες πέρα απο τους Επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού και τους εκπροσώπους της Νορβηγικής εταιρείας ήταν και του Νορβηγικού Υπουργείου Άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις