Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Ένας εναντίον πολλών - Τι να κάνετε με πολλούς αντιπάλους - Οι 7 «χρυσοί» κανόνες (VIDEO)

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Στους περισσότερους έχει τύχει σε κάποιον καβγά στο δρόμο να έχουν βρεθεί
αντιμέτωποι με περισσότερους από έναν αντιπάλους. Η λεγόμενη Τιμή έχει προ πολλού σταματήσει να υπάρχει.

Τώρα πλέον η νέα γενιά χτυπάει πισώπλατα, σε αγέλη και ακόμα και καθηλωμένους σε αναπηρικά αμαξίδια.

Είναι χρήσιμο λοιπόν αν και ο δρόμος είναι χαοτικός να υπάρχουν στο μυαλό κάποιες αρχές αντιμετώπισης πολλαπλών αντιπάλων





Υπάρχουν επτά βασικές αρχές.

- Κρατάτε τους πάντα σε μια γραμμή. Είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να επιτεθούν ταυτόχρονα οπότε να αποφεύγεται την περικύκλωση ώστε πάντα να έρχονται ένας εναντίον ενός.

Αυτό βέβαια χρειάζεται ανοικτό χώρο για να μπορείτε να υποχωρείτε όσο χρειάζεται

Ότι κι αν γίνει μην χάσετε την ισορροπία σας εάν πέσετε κάτω με πολλούς αντιπάλους από πάνω σας απλά θα σας «σιδερώσουν» γιατί θα έχουν την ευκαιρία να σας κτυπούν ταυτόχρονα απ'ολες τις μεριές και να χορεύουν πάνω στο κεφάλι σας.

Σηκωθείτε πρώτοι όταν αντιληφθείτε ότι έρχονται με επιθετικές διαθέσεις εναντίον σας ένας αντίπαλος που στέκεται και έχει λάβει προνομιακή θέση στο χώρο είναι πάντα πιο δύσκολος αντίπαλος. Αυτό προϋποθέτει όμως να διαθέτει το άτομο την περιβόητη «ενσυναίσθηση» δηλαδή να νιώθει τις διαθέσεις του περίγυρου και το κυριότερο να μην αυτοκοροιδεύεται ότι θα την βγάλει «καθαρή» άμα κάτσει κάτω.

-Βασικός κανόνας επιβίωσης κρατάτε πάντα την πλάτη σας στο να αντικρίζει ανοικτό χώρο. Πάντα να ξέρετε τι έχετε πίσω σας.

Να είστε αποφασιστικοί. Αν διστάσετε αυτό φαίνεται και δίνει περισσότερο θάρρος στους αντιπάλους. Στο δρόμο κερδίζει όποιος κτυπάει πρώτος και δεν υπάρχουν κανονισμοί όπως στις μονομαχίες του 18ου και του 19ου αιώνα καθώς οι καβγάδες συνήθως γίνονται με ανθρώπους πολύ χαμηλού διανοητικού επιπέδου και χωρίς ουσιαστική παιδεία αλλά και με πολύ κακή ανατροφή από το σπίτι τους.

- Όποιος κι αν είναι ο προσωρινός αντίπαλός σας πάντα να τον βλέπετε κατά πρόσωπο.Μην του χαρίσετε γωνία «κρούσης». Στις γωνίες το κέντρο ισορροπίας σας είναι ευάλωτο και έχετε λιγότερη όραση καθώς βλέπεται με την περιφερειακή. Από γωνία εύκολα κάποιος μπορεί να περάσει την άμυνά σας η οποία είναι πάντοτε αποτελεσματική στην ευθεία που ορίζει το σώμα σας.

- Τέλος πάντα να δημιουργείτε ξαφνικά σοκ με αντεπιθέσεις όταν ο αντίπαλος πιστεύει ότι σας έχει επειδή σας κυνηγάει. Εκμεταλλευτείτε την ορμή για να δώσετε τότε ένα δικό σας καλό κτύπημα. Οι αντίθετες ταχύτητες διπλασιάζουν την δύναμη του κτυπήματος, μειώνουν άμεσα την μεταξύ σας απόσταση και εν τέλει ο εγκέφαλος του αντιπάλου δεν προλαβαίνει να το επεξεργαστεί λόγω έλλειψης χρόνου.

Στο Nishio Aikido αυτό αναφέρεται ως «σβήσιμο» της επίθεσης και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό καθώς χρησιμοποιείται κατά κόρων και στην πυγμαχία ως «counterpunch» η οποία συνήθως καβαλάει το ευθύ του αντιπάλου όταν πρόκειται για ετερόχειρες (ένας αριστερόχειρας εναντίον ενός δεξιόχειρα και αντίστροφα) ή μπαίνει στην άμυνα του αντιπάλου καθώς χτυπάει με το δικό του ευθύ και έχει κενό στην προστασία του όταν πρόκειται για ομόχειρες (και οι δύο είτε αριστερόχειρες είτε δεξιόχειρες)

Φυσικά όλα αυτά είναι κάποιες αρχές για κάποιον που δεν έχει καμία άλλη επιλογή από την Αυτοάμυνα και να υπερασπιστεί τον εαυτό του ή κάποιο δικό του πρόσωπο. Το άρθρο δεν είναι προτροπή προς βίαιες πράξεις και δεν αναφέρεται σε «τσαμπουκάδες» και άτομα που τα «τρώει» η μύτη τους για καβγά.

Στην τελική ο καλύτερος κανόνας είναι ο γνωστός: «του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ» που σημαίνει κάντε ότι μπορείτε για να μη συγκρουστείτε με κανένα διότι στο δρόμο όλα γίνονται και πολλά από αυτά είναι άκρως δυσάρεστα και ποινικά κολάσιμα.

Ένα ανθρώπινο ον είναι πολύ πιο ευάλωτο απ'οτι πιστεύει ο καθένας και εύκολα μπορεί να χάσει από την σωματική του ακεραιότητα μέχρι και την ζωή του και εν πάση περιπτώσει μπορεί να έχει ιατρικά προβλήματα για το υπόλοιπο του βίου του.

Καλύτερα είναι να μάθουμε να τα λύνουμε όλα με συζήτηση και σεβασμό αλλά αυτό για πολλές χιλιετίες θα είναι σε θεωρητικό επίπεδο.










http://aegeanhawk.blogspot.gr/2017/03/7.html?spref=fb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις