Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΑΦΟΥ ΣΚΙΣΑΝΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΚΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΟΝΤΡΕΑΛ

Πρωθυπουργέ και υπουργέ Εξωτερικών, μαζέψτε τoν γραφικό-αδέσποτο, επειδή διασύρει -εκτός από εσάς- και την Ελλάδα
»Ρεσιτάλ σαχλαμάρας» και ανευθυνότητας στον Καναδά, του -επικίνδυνου στο εξωτερικό- »τουρίστα» υφυπουργού Τ. Κουίκ. »Χαρίζει» και…δάνεια!!!

Ας δούμε λοιπόν τα »επιτεύγματά» του και στον Καναδά.
Ως »μαυρογιαλούρος» προσφέρθηκε και να… »μεσολαβήσει», γιά να »χαριστεί-διαγραφεί» δάνειο της ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ που είχε παρει από τράπεζα (την τότε Εθνική Τράπεζα στο Μόντρεαλ, παράρτημα Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, τώρα Nova Scotia), που είχε δοθεί με την εγγύηση του ελληνικού Δημόσιου και την »μεσολάβηση» της Μιμής Λιάνη-Παπανδρέου. Γιά το δάνειο είχαν δοθεί »μίζες» σε ‘Ελληνες αξιωματούχους, σύμφωνα με κατάθεση πρώην πρόεδρου της Κοινότητας, στην αστυνομία Μόντρεαλ, που -χρόνια πριν- ερευνούσε υπόθεση »διάθεσης» 200.000 δολαριών για »μίζες», γιά την έγκριση του δανείου, που την θεώρησε ως »κλοπή».
‘Ιδια απόπειρα, διαγραφής του χρέους (ουσιαστικά πληρωμής του από το κράτος το ελληνικό) είχε κάνει η Κοινότητα των σκανδάλων και τον Φεβρουάριο 2013, μέσω του βουλευτή ‘Αδωνι Γεωργιάδη, που κουβάλησε τους ηγέτες της, ακόμα και στην… Βουλή των Ελλήνων γιά »ρύθμιση του δανείου».
Τώρα βρήκε τον Τέρενς Κουίκ, να »εξαγγείλει»(!!!) σε εκδήλωση-χοροεσπερίδα στο Μόντρεαλ (25 Μαρτίου 2017) παραμονή παρέλασης, ως αυθεντικός »μαυρογιαλούρος», την… »διαγραφή χρέους» (λες και η Ελλάδα κατέχει-ελέγχει το δάνειο), αγνοώντας ότι η Εθνική Τράπεζα στον Καναδά αγοράστηκε από την Nova Scotia χρόνια πριν και φυσικά δεν θα κάνει »διαγραφή» οποιουδήποτε δάνειου-χρέους. Γιά χρόνια η -χρεοκοπημένη- Ελλάδα πλήρωνε τα τοκοχρεολύσια του δανείου, ως εγγυήτρια, όχι η Κοινότητα Mόντρεαλ. Δηλαδή, ο υφυπουργός, ουσιαστικά είπε να πληρώσει η Ελλάδα το δάνειο-χρέος στην καναδέζικη τράπεζα (γιά το οποίο είχε εγγυηθεί το ελληνικό δημόσιο), αλλά, ως άσχετος πολυλογάς της αυτοπροβολής, ούτε κατάλαβε τι έγινε, ούτε ρώτησε να μάθει, ούτε ήξερε τι έλεγε, με αποτέλεσμα οι Ομογενείς, που τον άκουγαν στην χοροεσπερίδα, να κοιτάζονται και να αναρωτιούνται από που προέκυψε αυτός ο άσχετος γραφικός, που ουσιαστικά τους »υποσχέθηκε μεσολάβηση στον Τσακαλώτο» γιά να πληρώσει (αφού δεν το ελέγχει γιά να το χαρίσει-διαγράψει) το ελληνικό δημόσιο, ως εγγυητής, δάνειο καναδέζικης επιχείρησης μη κερδοσκοπικής (Κοινότητα) στο εξωτερικό, όταν παιδάκια κοιμούνται νηστικά στην Ελλάδα.

Ο Τέρενς Κουίκ, στην ομιλία του (όπως αποτυπώνεται και σε δελτίο τύπου του, αλλά και σε δημοσιεύματα ελληνικών ΜΜΕ Μόντρεαλ), ζήτησε »προθεσμία λίγου καιρού ώστε να δρομολογηθεί η οριστική διαγραφή του χρέους της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ προς το ελληνικό δημόσιο». Μάλιστα είπε ότι »βρίσκεται σε επικοινωνία με τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και μόλις ξεπεραστεί ο σκόπελος της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, θα αρθούν όλα τα εμπόδια που κρατούν το θέμα του χρέους της Κοινότητας Μόντρεαλ σε εκκρεμότητα». Φυσικά, »χρέος προς το ελληνικό δημόσιο» της Κοινότητας, ΔΕΝ υπάρχει. Αλλού υπάρχει.
Μιλάμε δηλ. γιά »φαινόμενο» γραφικού-άσχετου, που αμολά »σαχλαμάρες» γιά »εντυπωσιασμό», σε εκδηλώσεις-συγκεντρώσεις Ομογενών, αγνοώντας τα γεγονότα, με αποτέλεσμα να αυτοεξευτελίζεται, αλλά και να εξευτελίζει υπουργείο Εξωτερικών και κυβέρνηση Ελλάδας.
Εδώ προκύπτει και ένα άλλο ερώτημα: Ο γεν. πρόξενος στο Μόντρεαλ (Νίκος Σιγάλας), δεν γνωρίζει τα περί δανείου και Κοινότητας, ώστε να προστάτευε τον άσχετο »ρωποπερπερήθρα», που υποδύεται τον υφυπουργό Εξωτερικών ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις