Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

O Μάικλ Φλιν ζητάει ασυλία για να καρφώσει τις σχέσεις του Τραμπ με τους Ρώσους

Είχε διοριστεί σύμβουλος εθνικής ασφαλείας τον περασμένο Νοέμβριο και αναγκάστηκε σε παραίτηση

Ο πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφαλείας Μάικλ Φλιν
πρότεινε στο FBI και στους κοινοβουλευτικούς, που ερευνούν γύρω από τις σχέσεις οικείων του αμερικανου προέδρου με τη Ρωσία, να καταθέσει με αντάλλαγμα μια ασυλία, ανέφερε χθες βράδυ η Wall Street Journal.
Το αίτημα έγινε μέσω του δικηγόρου του στην αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) καθώς και στις δύο επιτροπές έρευνας της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας. Προς το παρόν το αίτημα δεν έχει δεκτό όπως διευκρινίζει η αμερικανική εφημερίδα στον ιστότοπό της, επικαλούμενη ως πηγές πολλούς ανώνυμους αξιωματούχους που γνωρίζουν την υπόθεση.
«Δεν είναι γνωστό αν ο κ. Φλιν πρότεινε να μιλήσει για συγκεκριμένα πράγματα από την περίοδο που πέρασε εργαζόμενος για τον κ. Τραμπ, όμως το γεγονός ότι επιδιώκει μια ασυλία δείχνει πως ο κ. Φλιν αισθάνεται ότι θα μπορούσε να έχει δικαστικά προβλήματα μετά το σύντομο πέρασμά του από τη θέση του συμβούλου για θέματα εθνικής ασφαλείας», εξηγεί η εφημερίδα επικαλούμενη στο σημείο αυτό έναν αξιωματούχο.
Ο δικηγόρος του Μάικλ Φλιν, ο Ρόμπερτ Κέλνερ, δεν θέλησε να κάνει σχόλιο στην Wall Street Journal.

Πρώην διευθυντής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών ο οποίος είχε απομακρυνθεί από τον Μπαράκ Ομπάμα και στη συνέχεια στρατολογηθεί από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Μάικλ Φλιν είχε διοριστεί σύμβουλος εθνικής ασφαλείας τον περασμένο Νοέμβριο, αφού είχε συμβουλεύσει τον δισεκατομμυριούχο στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του.
Υποχρεώθηκε να παραιτηθεί στις 13 Φεβρουαρίου μετά την αποκάλυψη επανειλημμένων επαφών του με τον ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ την ώρα που η κυβέρνηση Ομπάμα επέβαλλε κυρώσεις σε βάρος της Μόσχα.
Οι έρευνες του κοινοβουλίου και του FBI αφορούν τη ρωσική ανάμιξη στην προεκλογική εκστρατεία του 2016 για την προεδρία και κυρίως για ενδεχόμενες συνέργειες ανάμεσα στο περιβάλλον του Ντόναλντ Τραμπ και ρώσους αξιωματούχους, κάτι που ο αμερικανός πρόεδρος διαψεύδει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις