Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Το αεροδρόμιο της Tabqa που κατέλαβαν οι κούρδοι θα γίνει τ΄ορμητήριο των ΗΠΑ για ν΄ανακόψoυν προέλαση συριακού στρατού..

.. προς Ράκα και Ντέιρ ΄Εζορ

Kαθώς οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ενδυναμώνουν τις θέσεις στη Raqqa και στην περιφέρεια της όπου πλέον κατέχουν το στρατηγικής σημασίας στρατιωτικό αεροδρόμιο της  Tabqa, ο συριακός στρατός επιταχύνει την προέλασή του στο ανατολικό τμήμα της
επαρχίας Χαλεπίου ανοίγοντας έτσι ένα νέο δρόμο προς την πόλη της  Raqqa και κυρίως προς τη στρατηγικής σημασίας και πετρελαιοπαραγωγό Deir ez-Zor. Οι συριακές δυνάμεις πέτυχαν την Τετάρτη ν΄ απελευθερώσουν 5 νέους τομείς στην περιφέρεια του Χαλεπίου και ενίσχυσαν την πρόοδό τους στο  Jobar στη Δαμασκό.
Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές στο  Jobar, ο στρατός έθεσε υπό τον έλεγχό του τομείς στα περίχωρα του σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας  που είναι στα ΒΔ της περιοχής. 4 οικοδομικά συγκροτήματα επίσης απαλλάχθηκαν από την παρουσία των τρομοκρατών.
Οι συριακές πηγές ανέφεραν στο πρακτορείο Tasnim ότι οι τρομοκράτες ανέτρεξαν σε  « σε τοξικό αέριο » κατά των συριακών δυνάμεων σε διάφορες γειτονιές του Jobar χωρίς ν΄αναχαιτίσουν ωστόσο την προέλαση του στρατού.
Μαζικές αεροπορικές επιδρομές και πυρά του πυροβολικού κατά της Al Nosra στον αξονα Jobar-Qabun, στ΄ανατολικά της πρωτεύουσας.Μια απόπειρα των τρομοκρατών να διεισδύσουν σε μέρος δυτικά του Qalamoun απέτυχε.
Εδώ και μια εβδομάδα ανέπτυξαν εκατοντάδες άνδρες των ειδικών δυνάμεων  στην περιφέρεια της Raqqa, για να βοηθήσουν τους κούρδους στη Συρία.Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της  Tabqa που έρχονται να καταλάβουν οι αμερικανοί θα μπορούσε να τους χρησιμεύσει ως την α΄ τους στρατιωτική βάση  dόπου θ΄αναπτύξουν όπλα και πυρομαχικά. Εφορμώντας από αυτό το αεροδρόμιο οι αμερικανοί υπολογίζουν αναμφίβολα να κοντράρουν την προέλαση του συριακού στρατού από το Α Χαλέπι προς Raqqa. πέραν αυτού οι ΗΠΑ επιδιώκουν να εμποδίσουν την ανάκτηση της πετρελαιοπαραγωγού επαρχίας της Deir ez-Zor από τις συριακές δυνα΄μεις μέσω της Raqqa η οποία σύμφωνα με τα διασπαστικά σχέδια της Washington, θα όφειλε να γίνει η   » πρωτεύουσα ενός συριακού Κουρδιστάν » στην καρδιά του συριακού κράτους.


Το αμερικανικό ΓΕΣ ανακοινώνει το θάνατο ενός αμερικανού στρατιώτη.Το CentCom λέει ότι ο στρατιώτης αναμφίβολα μέλος των ειδικών δυνάμεων πέθανε από  « φυσικά αίτια ». Το Ibtimes που μεταφέρει αυτή την πληροφορία δεν δίνει την ταυτότητα του στρατιώτη.
Στη  Deir ez-Zor στην Α Συρία ο νότιος άξονας  που αποτελείται από Al Maghabar, Al Maamal, σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας είναι το θέατρο βίαιων μαχών μεταξύ  Daech και συριακού στρατού. Τα συριακά μαχητικά βομβαρδίζουν τη Daech στο νότο του αερορομίου της Deir ez-Zor και σταυψώματα της Al Sarada. Ο απολογισμός των απωλειών είναι πολύ βαρύς στις τάξεις των τρομοκρατών. presstv 30.3.17
dimpenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις