Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Προς ολοκαύτωμα στην Κορεατική Χερσόνησο: Η Κίνα έθεσε ολόκληρη την Αεροπορία της σε κατάσταση συναγερμού – 100 μαχητικά απογείωσαν ΗΠΑ-Ν.Κορέα – Αναφορά σοκ: Οι πυρηνικοί αντιδραστήρες της Ν.Κορέας δεν θα αντέξουν επίθεση!

Του Βασίλη Καπούλα
Πριν λίγο η Κίνα έθεσε σε κατάσταση συναγερμού ολόκληρη την Αεροπορία της και ειδικά τα «στρατηγικά στοιχεία» της, τα μαχητικά και τα
βομβαρδιστικά της ικανά να ρίξουν δεκάδες πυραύλους κρουζ ενώ και η Ρωσία έθεσε σε συναγερμό τους πιλότους των Il-38, Ka-27 ,MiG-31 και τα πληρώματα των ανθυποβρυχιακών Tu-142M3 του Στόλου του Ειρηνικού! Η Ρωσία μεταφέρει και νέες δυνάμεις στο Βλαδιβοστόκ.
Η ανακοίνωση έγινε από τις ΗΠΑ και θεωρείται τμήμα του κινεζικού στρατηγικού σχεδίου σε περίπτωση αμερικανικού πυραυλικού πλήγματος κατά της Β.Κορέας.
«Θέλουν να μειώσουν τον χρόνο αντίδρασης σε σχέδιο έκτακτης ανάγκης που αφορά την Β.Κορέα» είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος.
Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της Κίνας περιλαμβάνει το ρίσκο ένοπλης σύρραξης στην Κορεατική Χερσόνησο με την ρητορική απειλών από ΗΠΑ και Β.Κορέα να έχει φτάσει σε ακραίο σημείο.
Αλλωστε ΗΠΑ και Β.Κορέα μιλούν και οι δύο για «προληπτικό πλήγμα».
Η Κίνα όπως άλλωστε και η Ρωσία ανησυχεί για κύματα προσφύγων σε περίπτωση έναρξης βομβαρδισμών αλλά και την περίπτωση επανένωσης υπό την Ν.Κορέα, στενού συμμάχου των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις