Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Η μεγάλη ανακοίνωση της μεταφοράς της Αμερικανικής Πρεσβείας στα Ιεροσόλυμα από τον Τραμπ

Ο Ρον Ντε Σάντις, βουλευτής των αντιπροσώπων, δήλωσε ότι ο Τράμπ
θα ανακοινώσει τη μετεγκατάσταση, όταν επισκεφθεί το Ισραήλ στα τέλη Μαΐου.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι θα ανακοινώσει τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Ισραήλ τον επόμενο μήνα, αλλά υπενίχθηκε ότι μπορεί να αποσαφηνίσει το ζήτημα εκείνη τη στιγμή.
Τον Ιούνιο του 1967, το Ισραήλ κατήγγειλε ότι ένας ισχυρός συνασπισμός μουσουλμανικών εθνών, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, της Συρίας και του Ιράκ, σχεδίαζε να τους επιτεθεί. Το Ισραήλ χτύπησε πρώτα, και οι υποτιθέμενοι επιτιθέμενοι ποτέ δεν πήραν τα αεροσκάφη τους από το έδαφος. Στο έδαφος του Ισραήλ, οι Ισραηλινοί πήραν τον έλεγχο της Παλαιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ από τον ιορδανικό στρατό. Την πεντηκοστή επέτειο αυτού του γεγονότος, ο Πρόεδρος Tραμπ θα βρίσκεται στο Ισραήλ για να ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα της μετακίνησης της Πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. Εν τω μεταξύ, ο Trump κρατά κρυφά τα χαρτιά του. Η Ημέρα της Ιερουσαλήμ φέτος θα εορταστεί στις 24 Μαΐου.
Ο βουλευτής των αντιπροσώπων Φλώριδας, Ρον Ντε Σαντίς, ο οποίος κατά το παρελθόν έτος διεξήγαγε ένα ταξίδι διερεύνησης πιθανών χώρων για την εγκατάσταση της πρεσβείας, δήλωσε ότι ο Τράμπ θα ανακοινώσει τη μετεγκατάσταση όταν επισκεφθεί το Ισραήλ στα τέλη Μαΐου, εκπληρώνοντας την προεκλογική του υπόσχεση.
Ερωτηθείς για τη μετεγκατάσταση από το Reuters, ο Tραμπ είπε: «Ρωτήστε με σε ένα μήνα σχετικά με αυτό». Εξέφρασε επίσης την απογοήτευση του που οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι συνεχίζουν να μην έχουν ειρηνευτική συμφωνία, λέγοντας ότι δεν υπήρχε λόγος να συνεχίζεται η σύγκρουση.
Ο Tραμπ είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του να μεταφέρει την πρεσβεία, αλλά δεν το έκανε ακόμα προς απογοήτευση του Ισραήλ, καθώς η κυβέρνηση δήλωσε ότι μόλις άρχιζε να διερευνά το θέμα.
Μετά από συναντήσεις του Τραμπ με τους άραβες ηγέτες, ύστερα από την ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου των ΗΠΑ και ειδικά μετά τη συνάντηση με τον βασιλιά Αμπντουλάχ της Ιορδανίας ο Τραμπ είπε ότι θα ήθελε να γίνει η μετακίνηση τελικά, αλλά ότι δεν θα προχωρήσει άμεσα σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις