Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Αυτή είναι η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο - ΦΩΤΟ

Τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο κατέχει πλέον η Violet Mosse-Brown, 117 ετών, από τη Τζαμάικα, μετά τον θάνατο της Ιταλίδας Emma Morano πριν από λίγες ημέρες.

Η Violet Mosse-Brown η οποία είναι μητέρα έξι παιδιών, γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου του 1900, είναι δηλαδή 117 ετών και 38 ημερών. Ζει στο Duanvale της Τζαμάικας, στο ίδιο σπίτι που γεννήθηκε και το οποίο ανήκει στη οικογένειά της εδώ και δύο αιώνες.
Η εγγονή της, ανέφερε στη dailymail ότι η γιαγιά της δούλευε αρχικά σε φυτείες με ζαχαροκάλαμα και σαν οικιακή βοηθός αλλά τελικά κατάφερε να αγοράσει και να δουλέψει στη δική της φυτεία. Περπατούσε δύο ημέρες για να φτάσει από το Duanvale σε άλλη πόλη όπου μπορούσε να πουλήσει τα ζαχαροκάλαμά της, τα οποία μετέφερε πάνω σε γαϊδουράκι ή στο κεφάλι της. Είχε επίσης τον μοναδικό φούρνο στην πόλη ενώ δίδασκε μουσική και εργαζόταν ως μοδίστρα, χωρίς ποτέ να λείπει από την εκκλησία της περιοχής της.
Τα καλά γονίδιά της πάντως, φαίνεται πως τα κληροδότησε και στον 97χρονο γιο της Harold Fairweather, ο οποίος ζει μαζί της. Η ίδια αποδίδει τη μακροζωία της στα καλά γονίδιά της και στη μελέτη της Βίβλου.
Πηγή: dailymail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις