Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Τουρκοπράκτορες απειλούν Έλληνα Πολίτη εντός της …Ελλάδος!

Ο Νιχάτ Χότσικα είναι για αρκετά μαθηματικός στο μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο Ξάνθης ¨Μουζαφέρ Σαλίχογλου¨. Μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, οι
τουρκικές αρχές επιδίωξαν να απολυθεί από το σχολείο αυτό ο εκπαιδευτικός Χότσικα με την κατηγορία πως ήταν μέλος της FETO.
Σημειωτέον πως η κόρη του Ριζά Κιρλί Ντοκμέ (διαχειριστή του σχολείου) είναι καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο TRAKYA της Αδριανούπολης, οπότε αν ο Ριζά δεν συναινούσε σε αυτό το αίτημα, εννοείται πως την άλλη μέρα -σαν δημοκρατική χώρα που είναι η Τουρκία- η κόρη του θα έψαχνε για δουλειά….
Ο Χότσικα αρνήθηκε να παραλάβει την απόλυση και απευθύνθηκε στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου και ενημερώθηκε πως η απόλυση του ήταν μη εκτελεστέα διότι δεν υπήρχε ¨αποχρών λόγος¨.
Σημειωτέον πως ο Χότσικα δούλευε για χρόνια στο σχολείο και χαρακτηριζόταν από μαθητές και συναδέλφους του ως άριστος εκπαιδευτικός.
Η υπόθεση Χότσικα παραπέμφθηκε τελικά στο ΚΥΣΔΕ όπου στις 9/9/2017 αποφασίστηκε η παραμονή του Χότσικα στην θέση του.
Στο συγκεκριμένο συμβούλιο επρόκειτο να καταθέσει υπέρ του Χότσικα χριστιανή συνάδελφος του, η οποία όμως αίφνης ¨αρρώστησε¨ και δεν μπόρεσε να καταθέσει.
Προηγουμένως όμως συγκεκριμένος  μουσουλμάνος συνάδελφος του που εργάζεται στο σχολείο αυτό, την είχε προειδοποιήσει λέγοντας της: ¨Πρόσεξε τι θα πεις γιατί υπάρχουν αυτοκίνητα που τρέχουν πολύ…¨  Ο κάθε τζουτζές δηλαδή της Άγκυρας με τις πλάτες του προξενείου απειλεί Έλληνες πολίτες και η απειλή του ¨πιάνει¨!
15/12/2016 ο Χότσικα επικαλούμενος την απόφαση του ΚΥΣΔΕ επιχειρεί να μπει στην τάξη για διδασκαλία και η Σαϊμέ Κιρλί Ντοκμέ του λέει ¨Αν μπεις μέσα στην τάξη θα σε πατήσω στον λαιμό¨.
Ακολούθησε καμπάνια συλλογής υπογραφών με αίτημα την απομάκρυνση του Χότσικα από το σχολείο. Στην συγκεκριμένη καμπάνια ενεργό ρόλο  είχε ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε ο οποίος είχε κάνει έκκληση σε όλους τους ιμάμηδες που υπάγονται σε αυτόν (και πληρώνονται από το προξενείο) πως πρέπει ως τις 28 Φεβρουαρίου να συγκεντρώσουν όσο περισσότερες υπογραφές μπορούσαν.
Μαζεύτηκαν συνολικά 2.200 υπογραφές. Το νούμερο δεν είναι ευκαταφρόνητο φυσικά. Είμαστε σίγουροι όμως πως πολλοί υπέγραψαν χωρίς καν να ξέρουν περί τίνος πρόκειται, αλλά απλά επειδή τους το ζήτησε ο τουρκοτσομπάνης του χωριού222.
Ο μόνος μειονοτικός πολιτευτής που αντέδρασε δημόσια σε εκείνο το περιφερόμενο κουρελόχαρτο του τουρκικού προξενείου, ήταν ο Ιρφάν Μεμέτ Αλή (ΑΝΕΛ) που δήλωσε τότε πως
¨Εμένα μου έφεραν να υπογράψω αυτή τη δήλωση και θύμωσα πολύ εκείνη την ώρα. Την έστειλε ο Ιμάμης του χωριού μας στο καφενείο, με ένα παιδί και είπε όποιος θέλει να την υπογράψει.
Φυσικά και καταδίκασα και καταδικάζω το θέμα αυτό και πολλοί συγχωριανοί μου, επίσης δεν το υπέγραψαν. Το χαρτί «γύρισε» όπως ήρθε. Μόνο ο Ιμάμης το υπέγραψε (που είναι άτομο του Ψευδομουφτή) και οι δικοί του¨
Πράκτορες της Τουρκίας  που έχουν εμπλακεί και στην πολιτική (…) πρότειναν στους γονείς των μαθητών να προχωρήσουν σε αποχή από τα μαθήματα με αίτημα την απομάκρυνση του Χότσικα
. Μάλιστα επειδή είναι ορατός ο κίνδυνος να μην μπορέσουν τα παιδιά να δώσουν πανελλαδικές σε σχολές όπου θα υπάρχει βαρύτητα στα μαθηματικά, τους υποσχέθηκαν πως τα παιδιά τους θα εισαχθούν σε όποιο πανεπιστήμιο της Τουρκίας επιθυμούνε…
Βασικός επίσης διώκτης του Χότσικα, καίτοι εκπαιδευτικός έχει ερωτική σχέση με μαθήτρια και ακριβώς επειδή ξέρει ότι αυτό είναι κοινό μυστικό, υπακούει απόλυτα στις εντολές του προξενείου…15556122_157030208108850_348746011_n-1
Η κ. Σαϊμέ Κιρλί Ντοκμέ- (ΦΏΤΟ) εκπρόσωπος των ιδιοκτητών του σχολείου,φέρεται αν έχει συναντηθεί ουκ ολίγες φορές με τον πρόξενο για  το θέμα αυτό…
Στην παρακάτω φωτογραφία την βλέπουμε να εξέρχεται από το προξενείο μαζί με τον δικηγόρο του σχολείου (και πολιτευτή της ΝΔ) Αντνάν Πετσενίκ.
Στις 18/4/2017 δικαστήριο της Ξάνθης  απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κάνει οι δύο αντίδικες πλευρές (Χότσικα και ιδιοκτήτες σχολείου) και έτσι ισχύει η πρώτη απόφαση του ΚΥΣΔΕ περί παραμονής του Χότσικα στο σχολείο.
Πάντως στις 25/4/2017 δύο δικηγόροι και η Κιρλί Ντοκμέ απαγόρευσαν την είσοδο του Χότσικα  στο σχολείο.
Μένει να δούμε την συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις